|
zeus joteste pierwszymilion forum o Zeusie, Joteste i Pierwszym Milionie
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Woju8
|
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 23:15 Temat postu: |
|
|
Zacznę od wielkich podziękowań za mistrz koncert!! Podobało mi się zwłaszcza ta przyjazna atmosfera, ta energia, te smiechy itd (nieudane wykonanie "tak tu sie zyje tu" i pare innych drobnych umknięć pózniej miało swój urok moim zdaniem fajnie, ze tak wyszło ) wykonanie wszystkich utworów z obu płyt i jeszcze paru innych(myslalem, ze beda tylko z Albumu i moze pare innnych, a tu taka niespodzianka:) ) to przerabianie utworów i ta wytrzymałość!! Ja miałem zdarte gardło i ciezko mi było cokolwiek powiedziec (przy ostatnich piosenkach i robieniu hałasu naprawdę już niewiele mogłem wniesc,choc bardzo chciałem ), nie wiem jak Wy daliście rade do końca Wielka Piąteczka, teraz tylko czekam na wiadomości o następnych koncertach (szczegolnie milo by bylo, jakbym się dowiedział o koncercie w Kielcach, ale w innych miastach też w miarę możliwości postam się uczestniczyć ) a moze są już chociaż jakieś wstępne plany co do przyszłych koncertów? Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 23:15 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
rapteatr
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 12:41 Temat postu: |
|
|
Cześć Kamil, trafiłem na Twoje forum po przeczytaniu obszernego wywiadu z Tobą na hip-hop.pl jakiś czas temu. Przede wszystkim gratuluje udanego wywiadu, zajebiście czytało się Twoje odpowiedzi.
Sugerując się pierwszym utworem z Twojej nowej płyty, a dokładnie wersami:
"jak szukasz kogoś kto zawsze powie Ci prawdę, dokładnie, dosadnie
to poważnie ziom: spójrz na mnie!"
A więc mam pytanie odnośnie O.S.T.R.ego.
Znam doskonale rynek muzyczny bo się obracam w takim kręgu ze względu na moją pracę, i chociaż zawodowo nie zajmuje się hip hop'em tylko rockiem, to zainteresowała mnie Twoja postawa przeciwko Adasiowi.
Co do tego, że Tytus maczał palce w kradzieży Twojego bitu nie wątpie, gdyż panuje o nim powszechna opinia, że "jest kondonem" (tak przynajmniej twierdzą ludzie z branży, to nie moje słowa).
Chciałbym się dokładnie zapytać, czy przygotowujesz się już do beefu z OSTRym, gdyż on na swojej nadchodzącej płycie pt. "Tylko Dla Dorosłych" odpowie na Twoją zaczepkę z utworów "Tylko To Jest Prawdziwe ?!" oraz "Zakochałem się w Jill Scott", i tego jestem pewien.
Nie pojawienie się Ciebie, a wcześniej OSTRego na planie teledysku Familii H.P., tylko to potwierdziło. Adaś specjalnie tak się umówił z Familią by nie spotkać się z Tobą.
Dlatego chyba wiesz, że będziesz musiał się z tym hipokrytą zmierzyć na słowa?
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
Kazet
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 13:55 Temat postu: |
|
|
rapteatr napisał: | Cześć Kamil, trafiłem na Twoje forum po przeczytaniu obszernego wywiadu z Tobą na hip-hop.pl jakiś czas temu. Przede wszystkim gratuluje udanego wywiadu, zajebiście czytało się Twoje odpowiedzi.
Znam doskonale rynek muzyczny bo się obracam w takim kręgu ze względu na moją pracę, i chociaż zawodowo nie zajmuje się hip hop'em tylko rockiem, to zainteresowała mnie Twoja postawa przeciwko Adasiowi.
Co do tego, że Tytus maczał palce w kradzieży Twojego bitu nie wątpie, gdyż panuje o nim powszechna opinia, że "jest kondonem" (tak przynajmniej twierdzą ludzie z branży, to nie moje słowa).
Chciałbym się dokładnie zapytać, czy przygotowujesz się już do beefu z OSTRym, gdyż on na swojej nadchodzącej płycie pt. "Tylko Dla Dorosłych" odpowie na Twoją zaczepkę z utworów "Tylko To Jest Prawdziwe ?!" oraz "Zakochałem się w Jill Scott", i tego jestem pewien.
Nie pojawienie się Ciebie, a wcześniej OSTRego na planie teledysku Familii H.P., tylko to potwierdziło. Adaś specjalnie tak się umówił z Familią by nie spotkać się z Tobą.
Pozdrawiam! |
Niezła teoria spiskowa. |
|
Powrót do góry |
|
|
zawi
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 13:56 Temat postu: |
|
|
widze że jesteś wszechwiedzący kolego heh, to może byś podał od razu trackliste z płyty Adama i o czym bedzie każdy numer? i też wiesz ze familia umówiła sie z adamem dzwoniłeś do nich i sie spytałeś? wszystko na temat ostrego zostalo powiedziane cofnij sie pare tematów wstecz i poczytaj a nie logujesz sie po to, żeby tylko zadac jedno pytanie Zeusowi na temat Adama juz wkurwiające sie to robi ehh... |
|
Powrót do góry |
|
|
kryy
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 17:21 Temat postu: |
|
|
rapteatr czemu tytus jest kondonem ?
Zeus daj jak będzie jakiś link do fotorelacji z piątku. |
|
Powrót do góry |
|
|
florek
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 19:12 Temat postu: |
|
|
masz rację rapteatr będą się disować o to co ktoś napisałe/nie napisał 3 lata temu we wkładce |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 21:19 Temat postu: |
|
|
rapteatr napisał: | Cześć Kamil, trafiłem na Twoje forum po przeczytaniu obszernego wywiadu z Tobą na hip-hop.pl jakiś czas temu. Przede wszystkim gratuluje udanego wywiadu, zajebiście czytało się Twoje odpowiedzi.
Pozdrawiam! |
Obecnie przygotowuję się do świąt
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 21:20 Temat postu: |
|
|
Woju8 napisał: | Zacznę od wielkich podziękowań za mistrz koncert!! Podobało mi się zwłaszcza ta przyjazna atmosfera, ta energia, te smiechy itd (nieudane wykonanie "tak tu sie zyje tu" i pare innych drobnych umknięć pózniej miało swój urok moim zdaniem fajnie, ze tak wyszło ) wykonanie wszystkich utworów z obu płyt i jeszcze paru innych(myslalem, ze beda tylko z Albumu i moze pare innnych, a tu taka niespodzianka:) ) to przerabianie utworów i ta wytrzymałość!! Ja miałem zdarte gardło i ciezko mi było cokolwiek powiedziec (przy ostatnich piosenkach i robieniu hałasu naprawdę już niewiele mogłem wniesc,choc bardzo chciałem ), nie wiem jak Wy daliście rade do końca Wielka Piąteczka, teraz tylko czekam na wiadomości o następnych koncertach (szczegolnie milo by bylo, jakbym się dowiedział o koncercie w Kielcach, ale w innych miastach też w miarę możliwości postam się uczestniczyć ) a moze są już chociaż jakieś wstępne plany co do przyszłych koncertów? Pozdrawiam |
Dzięki, szczegółów kolejnych koncertów póki co nie mamy. Wszelkie info dostaniecie na MySpace i na blogu.
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
smola
|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 17:15 Temat postu: |
|
|
administrator napisał: | rapteatr napisał: | Cześć Kamil, trafiłem na Twoje forum po przeczytaniu obszernego wywiadu z Tobą na hip-hop.pl jakiś czas temu. Przede wszystkim gratuluje udanego wywiadu, zajebiście czytało się Twoje odpowiedzi.
Pozdrawiam! |
Obecnie przygotowuję się do świąt
Pozdrawiam.
Zeus. |
hahaahh mistrz ;p _________________ http://www.myspace.com/smolamusic |
|
Powrót do góry |
|
|
bhm
|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 08:57 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy często chodzisz w słuchawkach i z mp3 w kieszeni, ale krótka historia jako tło.
Poszedłem wczoraj biegać. Wykrakałem sobie śnieg, to przyszło mi brnąć przez śnieg po bieżni. Bez podkładu muzycznego się nie obejdzie.
Przy 3 serii postanowiłem włączyć Podziemne Disco Ortegi ( kto zna tematykę płyty, wie co się szykuje). Padło na "Lula". Gdy usłyszałem słowa "...coś w tym TV miałem plan zlukać, fakt co za upał, trzecie Hajne stukam..." pomyślałem " Upał, Heniek chciało by się cholera". Śmiejąc się sam do siebie prawie straciłem oddech. Przy następnym okrążeniu, w prawie tym samym miejscu na bieżni, zadłem sobie sprawę, gdzie chłopaki mieszkają. W Kanadzie.
Zdarzyło Ci się kiedykolwiek śmiać się jak głupi z ironii sytucjii i tekstu jakiego akurat słuchasz bądź sobie przypomniałeś?
Drugie pytanie
Sam przygodę zacząłem od rapu wcześnie. Po czasie rzuciłem to w cholerę prawie zdzierając stare taśmy z Paktofoniką i 2pac'iem.
Rap poszedł do MTV, wyłowienie czegoś dobrego był trudne. A słuchanie tego czasem równało się z zakwalifikowaniem do grona istnych nastoletnich debili. Przyszedł czas na nu-metal, crossover, hardcore a poźniej death i thrash metal.
Od mnw 2007 roku zacząłem szukać znowu. Znalazłem Skorupa, Projektora, Antylogikę. Dogrzebałem się do Nate Dogga, Warrena. Rok temu usłyszałem Gracze z CNSRM na youtube. Wiedziałem, że chcę to mieć na półce. Eldo wydał kolejną płyte. Ostatni Małpa wydał Bootlega. Z uśmiechem powiedziałem ostatni do siebie "Kurwa wreszcie podorastali, warto choćby szukać". W efekcie na last.fm często obok siebie mam death metal, autora soundtracków i coś z polskiego rapu.
Chciałeś kiedyś rzucić całą scenę w cholerę ze względu na jakość tego co się pojawia? Czy pomyślałeś kiedyś, że wreszcie coś zaczyna się dziać i warto było zostać/powrócić?
Pozdrawiam i miłego dnia. |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 10:18 Temat postu: |
|
|
bhm napisał: | Nie wiem czy często chodzisz w słuchawkach i z mp3 w kieszeni, ale krótka historia jako tło.
Poszedłem wczoraj biegać. Wykrakałem sobie śnieg, to przyszło mi brnąć przez śnieg po bieżni. Bez podkładu muzycznego się nie obejdzie.
Przy 3 serii postanowiłem włączyć Podziemne Disco Ortegi ( kto zna tematykę płyty, wie co się szykuje). Padło na "Lula". Gdy usłyszałem słowa "...coś w tym TV miałem plan zlukać, fakt co za upał, trzecie Hajne stukam..." pomyślałem " Upał, Heniek chciało by się cholera". Śmiejąc się sam do siebie prawie straciłem oddech. Przy następnym okrążeniu, w prawie tym samym miejscu na bieżni, zadłem sobie sprawę, gdzie chłopaki mieszkają. W Kanadzie.
Zdarzyło Ci się kiedykolwiek śmiać się jak głupi z ironii sytucjii i tekstu jakiego akurat słuchasz bądź sobie przypomniałeś? |
Wielokrotnie, to chyba normalne Zresztą ja i Joteste często przerabiamy, śmiejemy się nawet z własnych tekstów. Lubimy się śmiać. Tak
bhm napisał: |
Drugie pytanie
Sam przygodę zacząłem od rapu wcześnie. Po czasie rzuciłem to w cholerę prawie zdzierając stare taśmy z Paktofoniką i 2pac'iem.
Rap poszedł do MTV, wyłowienie czegoś dobrego był trudne. A słuchanie tego czasem równało się z zakwalifikowaniem do grona istnych nastoletnich debili. Przyszedł czas na nu-metal, crossover, hardcore a poźniej death i thrash metal.
Od mnw 2007 roku zacząłem szukać znowu. Znalazłem Skorupa, Projektora, Antylogikę. Dogrzebałem się do Nate Dogga, Warrena. Rok temu usłyszałem Gracze z CNSRM na youtube. Wiedziałem, że chcę to mieć na półce. Eldo wydał kolejną płyte. Ostatni Małpa wydał Bootlega. Z uśmiechem powiedziałem ostatni do siebie "Kurwa wreszcie podorastali, warto choćby szukać". W efekcie na last.fm często obok siebie mam death metal, autora soundtracków i coś z polskiego rapu.
Chciałeś kiedyś rzucić całą scenę w cholerę ze względu na jakość tego co się pojawia? Czy pomyślałeś kiedyś, że wreszcie coś zaczyna się dziać i warto było zostać/powrócić?
Pozdrawiam i miłego dnia. |
Nie, nie uzależniałem nigdy mojej obecności na scenie od stanu i kondycji tejże. Ja robię swoje. Obserwuję co robią inni ale się tym zbytnio nie przejmuję.
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
msshady
|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 19:30 Temat postu: |
|
|
Zeus, poleć jakieś firmy butów ze Stanów, którymi się jarasz. Podobnie jak ty mam hopla na tym punkcie. Nike i Supry rządzą
POZDRO! |
|
Powrót do góry |
|
|
kryy
|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 20:08 Temat postu: |
|
|
W którymś kawałku z Albumu wspominasz początki słuchania muzyki przez ciebie, wymieniasz Enigme Keitha Muraya ?
Mówisz też o Getto Blascie ? czy chodzi ci o tę reagee kapele z Natty B w składzie czy o coś innego ?
jakoś mnie tak to zaintrygowało. |
|
Powrót do góry |
|
|
Denior
|
|
Powrót do góry |
|
|
administrator