Forum zeus joteste pierwszymilion Strona Główna zeus joteste pierwszymilion
forum o Zeusie, Joteste i Pierwszym Milionie

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pytania do Zeusa
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 99, 100, 101 ... 174, 175, 176  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum zeus joteste pierwszymilion Strona Główna -> Pytania, aktualności itd
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Woju8

PostWysłany: Sob Gru 12, 2009 23:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zacznę od wielkich podziękowań za mistrz koncert!! Podobało mi się zwłaszcza ta przyjazna atmosfera, ta energia, te smiechy itd (nieudane wykonanie "tak tu sie zyje tu" i pare innych drobnych umknięć pózniej miało swój urok Smile moim zdaniem fajnie, ze tak wyszło Smile ) wykonanie wszystkich utworów z obu płyt i jeszcze paru innych(myslalem, ze beda tylko z Albumu i moze pare innnych, a tu taka niespodzianka:) ) to przerabianie utworów i ta wytrzymałość!! Ja miałem zdarte gardło i ciezko mi było cokolwiek powiedziec (przy ostatnich piosenkach i robieniu hałasu naprawdę już niewiele mogłem wniesc,choc bardzo chciałem Smile ), nie wiem jak Wy daliście rade do końca Smile Wielka Piąteczka, teraz tylko czekam na wiadomości o następnych koncertach (szczegolnie milo by bylo, jakbym się dowiedział o koncercie w Kielcach, ale w innych miastach też w miarę możliwości postam się uczestniczyć Smile ) a moze są już chociaż jakieś wstępne plany co do przyszłych koncertów? Smile Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Reklama

Wysłany: Sob Gru 12, 2009 23:15    Temat postu:

Powrót do góry
rapteatr

PostWysłany: Nie Gru 13, 2009 12:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć Kamil, trafiłem na Twoje forum po przeczytaniu obszernego wywiadu z Tobą na hip-hop.pl jakiś czas temu. Przede wszystkim gratuluje udanego wywiadu, zajebiście czytało się Twoje odpowiedzi.

Sugerując się pierwszym utworem z Twojej nowej płyty, a dokładnie wersami:

"jak szukasz kogoś kto zawsze powie Ci prawdę, dokładnie, dosadnie
to poważnie ziom: spójrz na mnie!"

A więc mam pytanie odnośnie O.S.T.R.ego.
Znam doskonale rynek muzyczny bo się obracam w takim kręgu ze względu na moją pracę, i chociaż zawodowo nie zajmuje się hip hop'em tylko rockiem, to zainteresowała mnie Twoja postawa przeciwko Adasiowi.

Co do tego, że Tytus maczał palce w kradzieży Twojego bitu nie wątpie, gdyż panuje o nim powszechna opinia, że "jest kondonem" (tak przynajmniej twierdzą ludzie z branży, to nie moje słowa).

Chciałbym się dokładnie zapytać, czy przygotowujesz się już do beefu z OSTRym, gdyż on na swojej nadchodzącej płycie pt. "Tylko Dla Dorosłych" odpowie na Twoją zaczepkę z utworów "Tylko To Jest Prawdziwe ?!" oraz "Zakochałem się w Jill Scott", i tego jestem pewien.

Nie pojawienie się Ciebie, a wcześniej OSTRego na planie teledysku Familii H.P., tylko to potwierdziło. Adaś specjalnie tak się umówił z Familią by nie spotkać się z Tobą.

Dlatego chyba wiesz, że będziesz musiał się z tym hipokrytą zmierzyć na słowa?

Pozdrawiam!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kazet

PostWysłany: Nie Gru 13, 2009 13:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rapteatr napisał:
Cześć Kamil, trafiłem na Twoje forum po przeczytaniu obszernego wywiadu z Tobą na hip-hop.pl jakiś czas temu. Przede wszystkim gratuluje udanego wywiadu, zajebiście czytało się Twoje odpowiedzi.

Znam doskonale rynek muzyczny bo się obracam w takim kręgu ze względu na moją pracę, i chociaż zawodowo nie zajmuje się hip hop'em tylko rockiem, to zainteresowała mnie Twoja postawa przeciwko Adasiowi.

Co do tego, że Tytus maczał palce w kradzieży Twojego bitu nie wątpie, gdyż panuje o nim powszechna opinia, że "jest kondonem" (tak przynajmniej twierdzą ludzie z branży, to nie moje słowa).

Chciałbym się dokładnie zapytać, czy przygotowujesz się już do beefu z OSTRym, gdyż on na swojej nadchodzącej płycie pt. "Tylko Dla Dorosłych" odpowie na Twoją zaczepkę z utworów "Tylko To Jest Prawdziwe ?!" oraz "Zakochałem się w Jill Scott", i tego jestem pewien.

Nie pojawienie się Ciebie, a wcześniej OSTRego na planie teledysku Familii H.P., tylko to potwierdziło. Adaś specjalnie tak się umówił z Familią by nie spotkać się z Tobą.

Pozdrawiam!

Niezła teoria spiskowa.
Powrót do góry
zawi

PostWysłany: Nie Gru 13, 2009 13:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

widze że jesteś wszechwiedzący kolego heh, to może byś podał od razu trackliste z płyty Adama i o czym bedzie każdy numer? Laughing i też wiesz ze familia umówiła sie z adamem dzwoniłeś do nich i sie spytałeś? Laughing wszystko na temat ostrego zostalo powiedziane cofnij sie pare tematów wstecz i poczytaj a nie logujesz sie po to, żeby tylko zadac jedno pytanie Zeusowi na temat Adama juz wkurwiające sie to robi ehh...
Powrót do góry
kryy

PostWysłany: Nie Gru 13, 2009 17:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rapteatr czemu tytus jest kondonem ?

Zeus daj jak będzie jakiś link do fotorelacji z piątku.
Powrót do góry
florek

PostWysłany: Nie Gru 13, 2009 19:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

masz rację rapteatr będą się disować o to co ktoś napisałe/nie napisał 3 lata temu we wkładce
Powrót do góry
administrator

PostWysłany: Nie Gru 13, 2009 21:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rapteatr napisał:

Pozdrawiam!

Obecnie przygotowuję się do świąt Smile

Pozdrawiam.
Zeus.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
administrator

PostWysłany: Nie Gru 13, 2009 21:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Woju8 napisał:
Zacznę od wielkich podziękowań za mistrz koncert!! Podobało mi się zwłaszcza ta przyjazna atmosfera, ta energia, te smiechy itd (nieudane wykonanie "tak tu sie zyje tu" i pare innych drobnych umknięć pózniej miało swój urok Smile moim zdaniem fajnie, ze tak wyszło Smile ) wykonanie wszystkich utworów z obu płyt i jeszcze paru innych(myslalem, ze beda tylko z Albumu i moze pare innnych, a tu taka niespodzianka:) ) to przerabianie utworów i ta wytrzymałość!! Ja miałem zdarte gardło i ciezko mi było cokolwiek powiedziec (przy ostatnich piosenkach i robieniu hałasu naprawdę już niewiele mogłem wniesc,choc bardzo chciałem Smile ), nie wiem jak Wy daliście rade do końca Smile Wielka Piąteczka, teraz tylko czekam na wiadomości o następnych koncertach (szczegolnie milo by bylo, jakbym się dowiedział o koncercie w Kielcach, ale w innych miastach też w miarę możliwości postam się uczestniczyć Smile ) a moze są już chociaż jakieś wstępne plany co do przyszłych koncertów? Smile Pozdrawiam

Dzięki, szczegółów kolejnych koncertów póki co nie mamy. Wszelkie info dostaniecie na MySpace i na blogu.

Pozdrawiam.
Zeus.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
smola

PostWysłany: Pon Gru 14, 2009 17:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

administrator napisał:
rapteatr napisał:

Pozdrawiam!

Obecnie przygotowuję się do świąt Smile

Pozdrawiam.
Zeus.

hahaahh mistrz ;p
bhm

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 08:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy często chodzisz w słuchawkach i z mp3 w kieszeni, ale krótka historia jako tło.

Poszedłem wczoraj biegać. Wykrakałem sobie śnieg, to przyszło mi brnąć przez śnieg po bieżni. Bez podkładu muzycznego się nie obejdzie.
Przy 3 serii postanowiłem włączyć Podziemne Disco Ortegi ( kto zna tematykę płyty, wie co się szykuje). Padło na "Lula". Gdy usłyszałem słowa "...coś w tym TV miałem plan zlukać, fakt co za upał, trzecie Hajne stukam..." pomyślałem " Upał, Heniek chciało by się cholera". Śmiejąc się sam do siebie prawie straciłem oddech. Przy następnym okrążeniu, w prawie tym samym miejscu na bieżni, zadłem sobie sprawę, gdzie chłopaki mieszkają. W Kanadzie.

Zdarzyło Ci się kiedykolwiek śmiać się jak głupi z ironii sytucjii i tekstu jakiego akurat słuchasz bądź sobie przypomniałeś?

Drugie pytanie
Sam przygodę zacząłem od rapu wcześnie. Po czasie rzuciłem to w cholerę prawie zdzierając stare taśmy z Paktofoniką i 2pac'iem.
Rap poszedł do MTV, wyłowienie czegoś dobrego był trudne. A słuchanie tego czasem równało się z zakwalifikowaniem do grona istnych nastoletnich debili. Przyszedł czas na nu-metal, crossover, hardcore a poźniej death i thrash metal.
Od mnw 2007 roku zacząłem szukać znowu. Znalazłem Skorupa, Projektora, Antylogikę. Dogrzebałem się do Nate Dogga, Warrena. Rok temu usłyszałem Gracze z CNSRM na youtube. Wiedziałem, że chcę to mieć na półce. Eldo wydał kolejną płyte. Ostatni Małpa wydał Bootlega. Z uśmiechem powiedziałem ostatni do siebie "Kurwa wreszcie podorastali, warto choćby szukać". W efekcie na last.fm często obok siebie mam death metal, autora soundtracków i coś z polskiego rapu.

Chciałeś kiedyś rzucić całą scenę w cholerę ze względu na jakość tego co się pojawia? Czy pomyślałeś kiedyś, że wreszcie coś zaczyna się dziać i warto było zostać/powrócić?

Pozdrawiam i miłego dnia.
Powrót do góry
administrator

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 10:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bhm napisał:
Nie wiem czy często chodzisz w słuchawkach i z mp3 w kieszeni, ale krótka historia jako tło.

Poszedłem wczoraj biegać. Wykrakałem sobie śnieg, to przyszło mi brnąć przez śnieg po bieżni. Bez podkładu muzycznego się nie obejdzie.
Przy 3 serii postanowiłem włączyć Podziemne Disco Ortegi ( kto zna tematykę płyty, wie co się szykuje). Padło na "Lula". Gdy usłyszałem słowa "...coś w tym TV miałem plan zlukać, fakt co za upał, trzecie Hajne stukam..." pomyślałem " Upał, Heniek chciało by się cholera". Śmiejąc się sam do siebie prawie straciłem oddech. Przy następnym okrążeniu, w prawie tym samym miejscu na bieżni, zadłem sobie sprawę, gdzie chłopaki mieszkają. W Kanadzie.

Zdarzyło Ci się kiedykolwiek śmiać się jak głupi z ironii sytucjii i tekstu jakiego akurat słuchasz bądź sobie przypomniałeś?

Wielokrotnie, to chyba normalne Smile Zresztą ja i Joteste często przerabiamy, śmiejemy się nawet z własnych tekstów. Lubimy się śmiać. Tak Smile

bhm napisał:

Drugie pytanie
Sam przygodę zacząłem od rapu wcześnie. Po czasie rzuciłem to w cholerę prawie zdzierając stare taśmy z Paktofoniką i 2pac'iem.
Rap poszedł do MTV, wyłowienie czegoś dobrego był trudne. A słuchanie tego czasem równało się z zakwalifikowaniem do grona istnych nastoletnich debili. Przyszedł czas na nu-metal, crossover, hardcore a poźniej death i thrash metal.
Od mnw 2007 roku zacząłem szukać znowu. Znalazłem Skorupa, Projektora, Antylogikę. Dogrzebałem się do Nate Dogga, Warrena. Rok temu usłyszałem Gracze z CNSRM na youtube. Wiedziałem, że chcę to mieć na półce. Eldo wydał kolejną płyte. Ostatni Małpa wydał Bootlega. Z uśmiechem powiedziałem ostatni do siebie "Kurwa wreszcie podorastali, warto choćby szukać". W efekcie na last.fm często obok siebie mam death metal, autora soundtracków i coś z polskiego rapu.

Chciałeś kiedyś rzucić całą scenę w cholerę ze względu na jakość tego co się pojawia? Czy pomyślałeś kiedyś, że wreszcie coś zaczyna się dziać i warto było zostać/powrócić?

Pozdrawiam i miłego dnia.

Nie, nie uzależniałem nigdy mojej obecności na scenie od stanu i kondycji tejże. Ja robię swoje. Obserwuję co robią inni ale się tym zbytnio nie przejmuję.

Pozdrawiam.
Zeus.
Powrót do góry
msshady

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 19:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zeus, poleć jakieś firmy butów ze Stanów, którymi się jarasz. Podobnie jak ty mam hopla na tym punkcie. Nike i Supry rządzą Wink

POZDRO!
Powrót do góry
kryy

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 20:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W którymś kawałku z Albumu wspominasz początki słuchania muzyki przez ciebie, wymieniasz Enigme Keitha Muraya ?
Mówisz też o Getto Blascie ? czy chodzi ci o tę reagee kapele z Natty B w składzie czy o coś innego ?
jakoś mnie tak to zaintrygowało.
Powrót do góry
Denior

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 20:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kryy napisał:

Mówisz też o Getto Blascie ?

chodzi chyba o Ghettoblaster, taki rodzaj radia:)

http://images.google.pl/images?q=ghettoblaster&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wi

PS Sam jestem szczesliwym posiadaczem zabytkowego Lasonica L.30K Smile Taki model widac na okladce CNMSR

administrator

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 22:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Denior napisał:
kryy napisał:

Mówisz też o Getto Blascie ?

chodzi chyba o Ghettoblaster, taki rodzaj radia:)

http://images.google.pl/images?q=ghettoblaster&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wi

PS Sam jestem szczesliwym posiadaczem zabytkowego Lasonica L.30K Smile Taki model widac na okladce CNMSR

Zaczynam być Twoim fanem Smile

Pozdrawiam.
Zeus.
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Wto Gru 15, 2009 22:26    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum zeus joteste pierwszymilion Strona Główna -> Pytania, aktualności itd Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 99, 100, 101 ... 174, 175, 176  Następny
Strona 100 z 176
Skocz do: