|
zeus joteste pierwszymilion forum o Zeusie, Joteste i Pierwszym Milionie
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Colet
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 15:56 Temat postu: |
|
|
| Moje pytanie jest takie: Czy jest jakiś producent, z którym chciabyś w przyszłości współpracować. Jeżeli tak, to kto nim jest i jak ogólnie wyglądała by taka współpraca... Jakby nie patrzeć sam pokazałeś wielkie umiejętności w tej materii, ale czy jest w Twoim odczuciu osoba, przy której w kolaboracji miałbyś pewność wypuszczenia czegoś bezprecedensowego? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 15:56 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kacper
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 18:35 Temat postu: |
|
|
| Ja mam kolejne pytanie odnośnie gier. Gdybyś teraz miał kupić konsolę co byś wybrał. PS3 czy x-box 360?? A może Nintendo Wii? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
administrator
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 21:39 Temat postu: |
|
|
| Colet napisał: | | Moje pytanie jest takie: Czy jest jakiś producent, z którym chciabyś w przyszłości współpracować. Jeżeli tak, to kto nim jest i jak ogólnie wyglądała by taka współpraca... Jakby nie patrzeć sam pokazałeś wielkie umiejętności w tej materii, ale czy jest w Twoim odczuciu osoba, przy której w kolaboracji miałbyś pewność wypuszczenia czegoś bezprecedensowego? |
Witam, tak, jak zauważyłeś, sam robię bity i rapuję do nich. Raczej nie myślę o współpracy z jakimiś innymi producentami. Spełniam się samemu robiąc muzykę. Jeżeli do jakichś współpracy dochodzi to często są to jakieś jednorazowe projekty z mniej znanymi osobami. Gdybym jednak miał wskazać jakichś ciekawych producentów, z którymi byłbym skłonny wpółpracować to byliby to np: Atlon i Spinache. Dobre bity robi Walles z Uśpionego Miasta ale dopiero pokaże na co go stać Prawda jest taka, że moim zdaniem, w Łodzi są jedni z najlepszych producentów w Polsce, przynajmniej, jeżeli mowa o tych, których bity podobaja sie MNIE.
Poza Polską, bardzo podoba mi się to co robią NERD i Kanye West. Podoba mi się też dużo produkcji spoza hip-hopu jak np Coldplay.
Czy w jakikolwiek sposób zaspokoiłem Twoją ciekawość?
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
administrator
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 21:43 Temat postu: |
|
|
| Kacper napisał: | | Ja mam kolejne pytanie odnośnie gier. Gdybyś teraz miał kupić konsolę co byś wybrał. PS3 czy x-box 360?? A może Nintendo Wii? |
Witam, absolutnie nie mam pojęcia o różnicach między obecnymi konsolami. Co jakiś patrzę na jakieś filmiki z nowych gier ale nie konktroluję, co wyszło na którą konsolę więc nie mam pojęcia którą, z tych, o które pytsz, chciałbym mieć. Prawdopodobnie PS3 przez sentyment do pierwszej Playstation Ale pewnie sprawdziłbym najpierw, jakie gry wyszły na każdą z konsol.
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kubaosw
|
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 09:36 Temat postu: |
|
|
Zeus, mam dwa pytanka co do wygranych w konkursie WuDoo:
1) miałeś nagrać płytę na bitach Magiery i Decksa. Szanuję to, że wolałeś nagrać na swoich, zresztą płyta wyszła zajebiście i pewnie na bitach Magiery i Decksa byłbaby słabsza, nie byłoby tej symbiozy. Pytanie brzmi: masz te bity czy powiedziałeś im "dziękuję, zrobię na swoich" i nie wziąłeś bitów?
2) płyta została wydana w Embyro. Od razu było ustalone, że to będzie Embyro?
PS. Wczoraj kupiłem nowy numer Magazynu HipHop, bardzo tam chwalą Twoją płytę w recenzjach dostałeś 5/6 (w porównaniu: nowa płyta Eldo ma 4). Gratulacje  _________________ "I see myself as the holy resurrection of Pun" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kacper
|
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 12:45 Temat postu: |
|
|
| administrator napisał: | | Kacper napisał: | | Ja mam kolejne pytanie odnośnie gier. Gdybyś teraz miał kupić konsolę co byś wybrał. PS3 czy x-box 360?? A może Nintendo Wii? |
Witam, absolutnie nie mam pojęcia o różnicach między obecnymi konsolami. Co jakiś patrzę na jakieś filmiki z nowych gier ale nie konktroluję, co wyszło na którą konsolę więc nie mam pojęcia którą, z tych, o które pytsz, chciałbym mieć. Prawdopodobnie PS3 przez sentyment do pierwszej Playstation Ale pewnie sprawdziłbym najpierw, jakie gry wyszły na każdą z konsol.
Pozdrawiam.
Zeus. |
Mogę ci tylko powiedzieć, że jeżeli chodzi o wybór gier na x-box'a jest nieco lepiej. Ale ja mam PS3 i nie narzekam, bo metal gear solid 4 wyszedł tylko na ps3 a gra jest absolutnie mistrzowska. Polecam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
administrator
|
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 13:22 Temat postu: |
|
|
| kubaosw napisał: | Zeus, mam dwa pytanka co do wygranych w konkursie WuDoo:
1) miałeś nagrać płytę na bitach Magiery i Decksa. Szanuję to, że wolałeś nagrać na swoich, zresztą płyta wyszła zajebiście i pewnie na bitach Magiery i Decksa byłbaby słabsza, nie byłoby tej symbiozy. Pytanie brzmi: masz te bity czy powiedziałeś im "dziękuję, zrobię na swoich" i nie wziąłeś bitów?
2) płyta została wydana w Embyro. Od razu było ustalone, że to będzie Embyro?
PS. Wczoraj kupiłem nowy numer Magazynu HipHop, bardzo tam chwalą Twoją płytę w recenzjach dostałeś 5/6 (w porównaniu: nowa płyta Eldo ma 4). Gratulacje  |
Witam i od razu dziękuję za cynk odnosnie magazynu, zakupiłem już sobie swój egzeplarz do archiwum A teraz odpowiadam na pytania:
1) Jedną z nagród w konkursie WuDoo były, tak jak piszesz, podkłady od m.in. producentów, których wymieniłeś. Ja, od razu wiedziałem, że nie jestem nimi zainteresowany z, przynajmniej, dwóch powodów:
ambicjonalnego --> sam robię muzykę i czuję się chyba nawet lepiej w roli producenta niż rapera (choć to poczucie mi się zmienia jak pogoda ) więc branie podkładów od kogoś na mój album wogóle mnie nie interesowało (prznajmniej przy okazji tego albumu). miałem ambicje, żeby zrobić tę płytę samodzielnie. Nie chciałem być też traktowany jak kolejny debiut ze znanymi featuringami. To jest mało ambitne i słabe moim zdaniem. Chciałem, żeby płyta obroniła się sama.
koncepcyjnego / muzycznego --> Miałem pomysł na taki a nie inny album, na konkretne brzmienie i nie chciałem wśród tych podkładów jakichś, totalnie nie pasujących do koncepcji ale zrobionych przez "znanego producenta".
Co do samych bitów, nie słyszałem ich. Od razu z nich zrezygnowałem i powiedziałem że oddaję je w ramach dodatkowej nagrody dla innych zwycięzców tego konkursu. Nie chciałem ich słuchać bo może bym się "zajarał" i cięzko by mi było zostać przy pierwotnym pomyśle na album.
2) Nie było żadnych ustaleń odnośnie wydawcy. Bardzo późno to się wyklarowało, na jakiś miesiąc przed wydaniem albumu. Trochę "na wariata" to było robione. Zwycięstwo w WuDoo gwarantowało mi WYDANIE ABUMU W FORMIE CD i obawiałem się, że po prostu sponsor wytłoczy mi ileś płyt i da albo rzuci np do skateshopów jako profesjonalnie nagrany nielegal. Przyzwyczaiłem się do tego, że jeśli czegoś nie ma wyraźnie powiedzianego to należy zakładać ten gorszy scenariusz Stało się jednak inaczej. Markowi spodobała sie płyta i postanowił ją wydać z czego jestem bardzo zadowolony.
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Colet
|
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 17:43 Temat postu: |
|
|
| Cytat: |
Czy w jakikolwiek sposób zaspokoiłem Twoją ciekawość? |
Jak najbardziej, pozdrawiam:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Duszator
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 19:45 Temat postu: |
|
|
Zeus czy możemy się spodziewac Zeus Re-Mix-Tape Vol.2 ?
Pierwsza płyta ukazała się ponad rok temu...była świetna !!
Będzie kontynuacja ?
Podrawiam Serdecznie...
www.myspace.com/thestyleofblack |
|
| Powrót do góry |
|
 |
administrator
|
Wysłany: Pią Mar 06, 2009 08:48 Temat postu: |
|
|
| Duszator napisał: | Zeus czy możemy się spodziewac Zeus Re-Mix-Tape Vol.2 ?
Pierwsza płyta ukazała się ponad rok temu...była świetna !!
Będzie kontynuacja ?
|
Witam,
Druga część miała być i prawdopodobnie będzie, nie w najbliższym czzasie jednak, ponieważ siedzę teraz nad ważniejszymi rzeczami chociażby moją drugą płytą. Mam od dawna pomysł i koncepcję drugiego Re-mix-tape'u ale nie usiadłem nad tym z braku czasu.
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
leszczu
|
Wysłany: Pią Mar 06, 2009 12:19 Temat postu: |
|
|
A kiedy można się spodziewać twojej drugiej płytky ?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
administrator
|
Wysłany: Pią Mar 06, 2009 18:07 Temat postu: |
|
|
| leszczu napisał: | A kiedy można się spodziewać twojej drugiej płytky ?  |
Witam,
tak naprawdę, czas pokaże, kiedy płyta się ukaże. Planujemy uderzyć jesienią 2009. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z tym planem.
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Colet
|
Wysłany: Pią Mar 06, 2009 18:16 Temat postu: |
|
|
| Zeus w wielu kawałkach wypowiadasz się uznajmy dyplomatycznie "z rezerwą" dla rapu metaforycznego. Czy taki rodzaj nawijki, czy to poetyczny jaki robi Eldoka czy mocno przesiąknięty metaforami nie odpowiada Ci w jakiś sposób?? Wiemy, że jesteś zwolennikiem- a przynajmniej we własnej twórczości dostarczycielem rapu konkretnego, bez metafor, "prostego" w pozytywnym tego słowa znaczeniu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
administrator
|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 19:43 Temat postu: |
|
|
| Colet napisał: | | Zeus w wielu kawałkach wypowiadasz się uznajmy dyplomatycznie "z rezerwą" dla rapu metaforycznego. Czy taki rodzaj nawijki, czy to poetyczny jaki robi Eldoka czy mocno przesiąknięty metaforami nie odpowiada Ci w jakiś sposób?? Wiemy, że jesteś zwolennikiem- a przynajmniej we własnej twórczości dostarczycielem rapu konkretnego, bez metafor, "prostego" w pozytywnym tego słowa znaczeniu. |
Witam,
nie krytykuję rapu używającego metafor. Sam ich używam, chociażby w numerze "Chcę Ciebie". Co do prostoty - nie lubię po prostu przekombinowania i pseudo-artyzmu. Nie drażni mnie rap Eldo. Wręcz przeciwnie, jest całkiem sporo numerów, w jego wykonaniu, które mi się podobają. Jestem jednak trochę przewrażliwiony na zjawisko true-schoolu tzn. śmieszą mnie trochę raperzy nagrywający jedną EP'kę i robiących z siebie wielkie gwiazdy podziemia, bo, z tego co obserwuję, do tego się często sprowadza ich działalność muzyczna. Fajnie się słucha ciekawych linijek i porównań, sam czasami jestem pod wrażeniem pomysłowości takich raperów ale muzyka tego typu zazwyczaj nie wywołuje u mnie też żadnych emocji. Fajnie się słucha takich tekstów raz ale później, raczej już do tego nie wracam. Oczywiście wszystko jest kwestią gustu a to są po prostu moje subiektywne odczucia. Co do prostoty i przekazu w moich kawałkach - jest to spowodowane chyba w dużej mierze tym, że słucham sporo muzyki z lat 70-tych, bardzo dużo soulu. Tam siła drzemała często w prostym tekście.
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wozniowald
|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 21:24 Temat postu: |
|
|
A ja mam jeszcze jedno pytanko. Zeus wiesz może co tam u Joteste`go ? Chodzi mi oczywiście pod względem muzycznym . Czy możemy spodziewać się w niedalekiej przyszłości jakiegoś materiału z jego strony ? Niby forum jest " o Zeusie, Joteste i Pierwszym Milionie" ale jakoś o tym drugim cicho tu Możesz coś ujawnić na ten temat ? _________________ "Powinniśmy się złożyć na pomnik dla muzyki , która daje nam tyle szczęścia" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 21:24 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |