Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kolek92
|
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 11:06 Temat postu: |
|
|
Kazet napisał: | kolek92 napisał: | Może zadam głupie pytanie, ale nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi.
Co to jest ten "jamnik"?
Pozdrawiam! |
Mikrofon taki jak masz np. przy słuchawkach do Skype'a. Długie, cienkie 'coś' :] |
Dzięki! |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 11:06 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pietrzyk
|
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 11:54 Temat postu: |
|
|
Kazet napisał: | kolek92 napisał: | Może zadam głupie pytanie, ale nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi.
Co to jest ten "jamnik"?
Pozdrawiam! |
Mikrofon taki jak masz np. przy słuchawkach do Skype'a. Długie, cienkie 'coś' :] |
Hmm, za moich czasów "jamnik" to był taki magnetofon długi jak jamnik
Takie coś:
|
|
Powrót do góry |
|
|
Burdi
|
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 11:56 Temat postu: |
|
|
Co to jest ten "jamnik"?
Pozdrawiam! |
Eeeeeee, chyba sie nie zgodze, ziomek . Jamnik z tego co wiem to taki oldskulowy, podłużny, magnetofon . Taaaa i to polowanie cały dzień żeby zgrać z radia na taśme jakis konkretny kawałek, to były czasy . |
|
Powrót do góry |
|
|
zawi
|
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 12:56 Temat postu: |
|
|
Zeus mam pytanie do Ciebie, wspominałeś że nie pijesz alkocholu od jakiegoś czasu to znaczy, że definitywnie nawet piwka nie napijesz sie od czasu do czasu? w jaki sposób sobie z tym radzisz bo napewno masz chwile, że przychodzi ci na myśl żeby sie "odstresować" |
|
Powrót do góry |
|
|
Kazet
|
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 14:14 Temat postu: |
|
|
Burdi napisał: | Kazet napisał: | kolek92 napisał: | Może zadam głupie pytanie, ale nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi.
Co to jest ten "jamnik"?
Pozdrawiam! |
Eeeeeee, chyba sie nie zgodze, ziomek . Jamnik z tego co wiem to taki oldskulowy, podłużny, magnetofon . Taaaa i to polowanie cały dzień żeby zgrać z radia na taśme jakis konkretny kawałek, to były czasy . |
W sumie to masz rację, mój błąd Ale teraz też takim mianem określane są właśnie takie pierdółki, które opisałem wyżej. |
|
Powrót do góry |
|
|
musicforlife
|
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 15:32 Temat postu: |
|
|
Witam,
Zeus czy w dzisiejszych czasach jest sens wydawać płytę "oficjalnie" ? Przyznam szczerze, że powoli chyba zaciera się granica między płytą legalna i nielegalem, zgodzisz się ze mną ? Czy z punktu widzenia artysty nie jest korzystniej finansowo ogarnąć wszystko samemu (tzn studio, mastering, poligrafia - i tak pewnie sam to ogarniasz) i samemu sprzedawać płytę za pośrednictwem np allegro ? Powszechne są opinie że największą marżę narzucają dystrybutorzy i sklepy, prawda ? Jestem ciekawy Twojej opini na ten temat. I tak zapewne 3/4 osób, które kupują płyty robią to za pośrednictwem internetu i poczty.
Pozdrawiam _________________ musicforlife.blog.onet.pl / myspace.com/musicforlifelp |
|
Powrót do góry |
|
|
Gibon
|
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 23:50 Temat postu: |
|
|
a ja mam pytanko czy lubisz disco?? i jestem bardzo ciekawy czy jarasz sie nagrywkami boksskiego romana(czy uważasz że elektrorap jest dobry ^^)?? ^^^^ http://www.youtube.com/watch?v=FBbVlDWTMVg |
|
Powrót do góry |
|
|
kryy
|
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 23:56 Temat postu: |
|
|
gibon to z twojego linku jest strasznie, nie wiedziałem że prosto ma związek z takimi projektami. straszne naprawdę. |
|
Powrót do góry |
|
|
Burdi
|
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 00:03 Temat postu: |
|
|
o jaaaaaa jestem otwarty na odchodzenie od klasycznej formy rapu, o ile trzyma to poziom, ale to jest tragiczne ... |
|
Powrót do góry |
|
|
Pietrzyk
|
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 08:36 Temat postu: |
|
|
Zeus prosił aby nie prosić go o wypowiadanie się o innych artystach ze sceny. |
|
Powrót do góry |
|
|
4ndr3
|
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 10:39 Temat postu: |
|
|
Popieram wypowiedzi wyżej... to już chyba Zodiak jest lepszy bo chociaż zabawny był i wpadał w ucho na imprezie. A takie coś to jest chyba próba dotarcia z "rapem" do słuchaczy muzyki... hmm, klubowej i pochodnych. Tak poza tym, ogólnie Firma a co za tym idzie Bosski mi strasznie nie podchodzą. |
|
Powrót do góry |
|
|
Gibon
|
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 11:09 Temat postu: |
|
|
Sorry nie wiedziałem. Poprostu zaczyna mnie to śmieszyć jak ktoś mówi mi że słucha rapu i mówi mi że firma jest zajebista O_O (takie jest moje zdanie na ten temat). |
|
Powrót do góry |
|
|
sie7em
|
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 12:38 Temat postu: |
|
|
2 pytania do Zeusa:
1.Nie samplujesz polskich wykonawcow? bo jakos chyba nie slyszalem. Bardzo chcialbym twoja plyte zrobiona wiekszosci na polskich samplach.
2.Kiedy mozemy sie mniejwiecej spodziewac nowego teledysku promujacego twoja plyte? _________________ "...Jestem tu..." |
|
Powrót do góry |
|
|
kubaosw
|
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 17:05 Temat postu: |
|
|
[Jeśli już ktoś o tym mówił to przepraszam, ale nie mam ochoty ogarniać tych wszystkich postów..]
Zeus, bardzo mi się podoba nowa płyta, wydanie również, jednak w tej kwestii jest pewien zgrzyt, mianowicie dostałem wersję z dziwnie poskładaną książeczką, parę tekstów mam "podwójnych", i wydaje mi się że mam parę stron za dużo. Ale w sumie nic z tym chyba nie można zrobić więc tylko zaznaczam taki problem, mi to bardzo nie przeszkadza.
Pozdrawiam _________________ "I see myself as the holy resurrection of Pun" |
|
Powrót do góry |
|
|
dabrowa
|
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 18:05 Temat postu: |
|
|
pierwszy post wiec witam
Przeczytałem cały temat (nie ma to jak cała niedziela w pracy)
Na wstępie powiem że gdybys popracował nad technika to płycie dałbym 10/10, tak daje tylko 8/10. Mówisz, że wolisz prosty i szczery rap niż niz jakieś tam skomplikowane bragga. Dla mnie połaczenie przekazu z dobra technika to kwintesencja rapu, bo przecież rap to także zabawa słowem. I stąd moje pytanie bedzie. Próbowałes/masz zamiar próbować cos pisać, poza pojedynczymi wersami, bardziej skomplikowanego technicznie? nie chodzi mi o czyste braggadacio czy potrójny byle był potrójny, tylko coś bardziej skomplikowanego z takim przekazem jaki jest na Twoich płytach.
pozdrawiam
seba |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 18:05 Temat postu: |
|
|
|