|
zeus joteste pierwszymilion forum o Zeusie, Joteste i Pierwszym Milionie
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
cinek_nr1
|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 18:13 Temat postu: |
|
|
SKĄD JEST WOKAL W KAWAŁKU ZAKOCHAŁEM SIE W JILL SCOTT !!?? CHOCIAŻ JAKAŚ PODPOWIEDŹ !! PROSZĘ !! |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 18:13 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 22:05 Temat postu: |
|
|
cinek_nr1 napisał: | SKĄD JEST WOKAL W KAWAŁKU ZAKOCHAŁEM SIE W JILL SCOTT !!?? CHOCIAŻ JAKAŚ PODPOWIEDŹ !! PROSZĘ !! |
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
Wiksa11
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 04:41 Temat postu: |
|
|
Zeus, co to jest ten jamnik?
nawijasz o tym bodajże 2 razy na Albumie Zeusa. _________________ I promise you'll learn the tears till the life still cry... |
|
Powrót do góry |
|
|
Iwo
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 09:16 Temat postu: |
|
|
Wiksa11 napisał: | Zeus, co to jest ten jamnik?
nawijasz o tym bodajże 2 razy na Albumie Zeusa. |
jamnik to takie stare radio
EDIT
Zeus proszę rozważ razem ze swoim wydawcą kupienie przy następnej płycie lepszych opakowań |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 09:44 Temat postu: |
|
|
Iwo napisał: | Wiksa11 napisał: | Zeus, co to jest ten jamnik?
jamnik to takie stare radio
EDIT
Zeus proszę rozważ razem ze swoim wydawcą kupienie przy następnej płycie lepszych opakowań |
Oczywiście, już dawno o tym rozmawialiśmy. Zmieniamy tłocznię przy kolejnym albumie.
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
4ndr3
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 17:58 Temat postu: |
|
|
Wiksa11 napisał: | Zeus, co to jest ten jamnik?
Pi razy drzwi takie
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pietrzyk
|
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 00:18 Temat postu: |
|
|
Haha, pamiętam jak moja kuzynka miała takiego jamnika Ten Woofer po środku można było włączyć/wyłączyć. Piękne czasy |
|
Powrót do góry |
|
|
lil'shine
|
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 08:27 Temat postu: |
|
|
Zeus, jakie były Twoje zupełne początki słuchania rapu? Ktoś Cię tym zaraził? Bo czytałam odpowiedź na podobne pytanie, ale nie jestem usatysfakcjonowana odpowiedzią
Jeszcze jedno, byłeś w jakichś składach hiphopowych zanim zaczeliście z Joteste Pierwszy Milion?
Z góry dzięki za odpowiedź
big up! |
|
Powrót do góry |
|
|
Truskul
|
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 10:15 Temat postu: |
|
|
lil'shine napisał: | Zeus, jakie były Twoje zupełne początki słuchania rapu? Ktoś Cię tym zaraził? Bo czytałam odpowiedź na podobne pytanie, ale nie jestem usatysfakcjonowana odpowiedzią
Jeszcze jedno, byłeś w jakichś składach hiphopowych zanim zaczeliście z Joteste Pierwszy Milion?
big up! |
odpowiem za Zeusa w jednej kwestii:
RZTC (Rymocholicy Z Teofilowa Centralnego)
BHZ
Liryczna Krav-Maga
Pierwszy Milion |
|
Powrót do góry |
|
|
Denior
|
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 10:56 Temat postu: |
|
|
lil'shine napisał: | Zeus, jakie były Twoje zupełne początki słuchania rapu? Ktoś Cię tym zaraził? Bo czytałam odpowiedź na podobne pytanie, ale nie jestem usatysfakcjonowana odpowiedzią
|
http://www.youtube.com/watch?v=Cce0OWLBBcg
reszte znajdziesz na "Albumie Zeusa" _________________ "Przybywamy, by ukraść hiphop, cede, tasmy, dividi, wosk i wszystko, kazdy nośnki spakuje do torby, koleś wszystko zapierdole na pólki sobie"
|
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 13:16 Temat postu: |
|
|
big up! |
Post pod Twoim postem dostałaś kilka odpowiedzi w tych kwestiach:
Truskul napisał: | lil'shine napisał: | Zeus, jakie były Twoje zupełne początki słuchania rapu? Ktoś Cię tym zaraził? Bo czytałam odpowiedź na podobne pytanie, ale nie jestem usatysfakcjonowana odpowiedzią
big up! |
odpowiem za Zeusa w jednej kwestii:
RZTC (Rymocholicy Z Teofilowa Centralnego)
BHZ
Liryczna Krav-Maga
Pierwszy Milion |
To się zgadza, chociaż nie mam pojęcia skąd takie dokładne info np. o RZTC... może kiedyś sam to napisałem albo powiedziałem ale nie przypominam sobie. Tak czy inaczej, tak właśnie było. Tyle o składach.
A o początkach, faktycznie, tu (Dzięki, Denior ):
Denior napisał: | lil'shine napisał: | Zeus, jakie były Twoje zupełne początki słuchania rapu? Ktoś Cię tym zaraził? Bo czytałam odpowiedź na podobne pytanie, ale nie jestem usatysfakcjonowana odpowiedzią
|
http://www.youtube.com/watch?v=Cce0OWLBBcg
reszte znajdziesz na "Albumie Zeusa" |
Poza tym, że na forum już kilkukrotnie pisałem o tym, nie wiem co więcej może Cię interesować. Skonkretyzuj bardziej pytania, to odpowiem.
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
lil'shine
|
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 15:35 Temat postu: |
|
|
Ojj, w takim razie sorry, nie udało mi się znaleźć tych informacji samej. Chodziło mi właśnie o BHZ. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat? Jaki wpływ miał na Ciebie ten skład? |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 17:15 Temat postu: |
|
|
lil'shine napisał: | Ojj, w takim razie sorry, nie udało mi się znaleźć tych informacji samej. Chodziło mi właśnie o BHZ. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat? Jaki wpływ miał na Ciebie ten skład? |
OK. UWAGA!! UWAGA!! BEDZIE HISTORYJA:
Już w podstawówce rysowałem w zeszytach graffiti (poza tym rysowałem od zawsze i miałem być rysownikiem komiksów ) a w liceum to się przeniosło na kilka (niestety tylko tyle) prac na murach. Wtedy naszym składem było RZTC a później dołączyłem do legendarnego już wtedy na moim osiedlu składu ONC (Derk, Oner (DJ Oner) i Uchak). Pierwsze teksty nagrałem w składzie RZTC w którym rapował też Dusza (wtedy Beza ), Naster i Orient (teraz Zeus ) i okazjonalnie Chiko. To było w pierwszej klasie liceum. Po tym założyłem z Chiko skład WPS (o tym napiszę poniżej). Malowaliśmy i rapowaliśmy ale i tego i tego było mało. Ja próbowałem nawet tańczyć breakdance (...) i być DJ'em - miałem dwa gramofony UNITRA ale wielkiej kariery nie zrobiłem jako DJ BHZ to grupa, która powstała około 1999/2000 roku. Założycielami, i pomysłodawcami nazwy byli: Dusza, Cieniu oraz Derk. Nazwa była początkowo skrótem od słowa BuHaterZy (nie - bohaterzy / bohaterowie) i mocno zainspirowana była, z tego co wiem, pewnym suszem roślinnym Po pewnym czasie skrót BHZ zaczął mieć rozwinięcie w postaci "Bóg, Honor, Ziomki" (tak, to właśnie nasze uliczne korzenie ) W składzie tym przewinęło się dużo ludzi i ich ilość się zmieniała. Swego czasu było tam 13-ście osób i od tego wzięliśmy rozwinięcie nazwy BHZ 13. Oczywiście symbolika liczby 13 też odegrała w tym swoją rolę W skład ekipy wchodziły takie osoby jak: Dusza, Chiko (wtedy MRV), Cieniu, Derk, Okas i inni. Z trzema pierwszymi znałem się po prostu z klasy w liceum (z Chiko, z podstawówki). Były tam bardzo różne osoby. Raperzy, beatmakerzy, writerzy, nawet b-boy się trafił ale generalnie byliśmy grupą ziomków. W składzie rymującym udzielali się: Dusza, Cieniu, Chiko i ja. Okazjonalnie Derk. Wcześniej, z Chiko, przez pewien czas tworzyliśmy grupę WPS (W Poszukiwaniu Siebie - chodziło o kreatywność, indywidualność itd) a po "oficjalnym dołączeniu" do BHZ, nam wszystkim udzieliła się ideologia WPS, co zresztą m.in. Cieniu i ja, mamy wytatuowane na ramieniu (tylko inne wzory). W naszym otoczeniu dorastali też, młodsi od nas trochę: Joteste (wtedy Jaskot) i Podły, którzy tworzyli skład Fatum i właściwie też byli częścią BHZ. W późniejszym okresie, bardzo skumaliśmy się z takimi zespołami / osobami jak: Kaczy, Dior i właściwie można by uznać również ich za część BHZ. Każdy z nas poszedł później w swoją stronę i ten skład się trochę rozmył aczkolwiek na jakiś koncertach, na osiedlu czasem też, się spotykamy. Po pewnym czasie bardzo skumałem się z Joteste bo w naszych obydwu składach byliśmy tymi odpowiedzialnymi za bity, i całość produkcji płyt. Tymi najbardziej zaangażowanymi. Tak mi się wydaje. Myślę, że obydwoje mieliśmy cechy, które "umiejscowiły nas" w takich miejscach w składzie. Z początku bardzo się nie lubiliśmy ale okazało się, że nasze trudne charaktery się idealnie uzupełniają. Kiedy zacząłem grać solowe koncerty potrzebowałem hype-mana z którym idealnie bym się dogadywał i spróbowaliśmy zagrać razem, z Joteste po czym obydwoje stwierdziliśmy że to jest "to". Spędzaliśmy ze sobą dużo czasu i zrobiliśmy pierwszy album, od którego liczę zmianę stylistyczną, jaka doprowadziła do tego, co robię teraz. Ta płyta to pierwsze solo Joteste "Nowa nadzieja". Ta płyta zmieniła bardzo wiele. Przełamaliśmy pewne "tabu" stylistyczne wśród naszych ziomków, którzy wtedy byli naszymi głównymi recenzentami. Pojawiły się m.in. sample z funku i brzmienia, inne od tych, ulicznych, jakie nagrywaliśmy do tamtej pory. Wojtek nie był już (zresztą chyba nigdy tak go nie traktowałem) hype-manem a równym mnie raperem Później z frustracji, determinacji i naszej choroby psychicznej powstał Pierwszy Milion
Przy okazji tej historii kilka ekip mi się przypomniało. Czyli moja geneza to:
1. RZTC
2. ONC
3. WPS
4. BHZ (13)
5. Liryczna Kravmaga
6. Pierwszy Milion
Czy wyczerpałem temat?
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
lil'shine
|
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 17:58 Temat postu: |
|
|
Wieeeeelkie dzięki za tak obszerną odpowiedź! Sczena mi opadła
big up! |
|
Powrót do góry |
|
|
Truskul
|
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 17:42 Temat postu: |
|
|
Siemasz.
Po przeczytaniu Twojego podsumowania 2009r. dla portalu http://www.uknowhowwedo.com zdziwiła, a zarazem zniesmaczyła mnie Twoja wypowiedź odnosnie polskiej płyty roku. Ja rozumiem, że gusta gustami i o tym się nie dysktuje:) Lecz wypowiadanie się o tak słabej płycie jaką nagrał Walles(ok, jest świeżość, coś czego nie było jeszcze w Polsce, słychać inspiracje Timbalandem, E. Sermonem itd.), jest według mnie tzw. strzeleniem sobie w kolano tudzież samobójem. Podchodzi mi to pod takie typowe promowanie ziomka. W momencie, gdy 2009 r. był jednym z bardziej płodnych jeśli weźmiemy pod uwagę poprzednie lata w kwestii polskich produkcji, no to takie coś to typowy fail. Już pomijając Twoją płyte, która jest 2 razy lepsza od debiutu, wyszedł Małpa, który "rozpierdolił" wszystko co wyszło w tym roku, mówię to obiektywnie. Widze tu wiele podobieństw do Ciebie między innymi to, że z kogoś nie znanego w Polsce oprócz swojego podwórka, miasta stał się kimś rozpoznawalnym na cały kraj. Tysiąc płyt zeszło się w kilka dni. Wychodzi zaraz winyl w Asfalcie. No dzieje się. Dokładam do tego wczorajszą płyte producencką Quiza, który zamieścił na niej cały "dream team" polskiego podziemia. Bardzo dobry debiut zaliczyło NTK, po tylu latach, wkońcu;D. Wyszedł W.E.N.A. z Rasmentalismem, wyszedł TeTris, miażdżąca epka Kaffla, Familia HP, Miuosh, Pyskaty i mógłbym wymieniac jeszcze z godzine płyty o wiele lepsze od Wallesa. Wybacz za tak długą i zapewne nudną wypowiedź, no ale musiałem się wyżalić na forum jak to modne w "dzisiejszych czasach". Jeżeli Twoja wypowiedź była stricte ironiczna o Wallesie, nie odpowiadaj na to co napisałem. Pjontka ze Starych Bałut! |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 17:42 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |