Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
administrator
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 19:39 Temat postu: |
|
|
kryy napisał: | W kawałku "witamy was" mówisz o kilku tytułach chyba o ile się nie mylę: to Keit Mauray - Enigma ,Taki polski reaege skład Geto Blasta czy mi się tylko wydaję co masz na ten temat do powiedzenia pipko ? |
Chyba pomyliłeś adres. |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 19:39 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Denior
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 19:57 Temat postu: |
|
|
administrator napisał: | kryy napisał: | W kawałku "witamy was" mówisz o kilku tytułach chyba o ile się nie mylę: to Keit Mauray - Enigma ,Taki polski reaege skład Geto Blasta czy mi się tylko wydaję co masz na ten temat do powiedzenia pipko ? |
Chyba pomyliłeś adres. |
Pomijajac intencje i wydzwiek slowa pipka to chodzi o Ghetto Blaster - specyficzny rodzaj boomboxa.
Juz raz sie o to pytales:
http://zeuspierwszymilion.phorum.pl/viewtopic.php?p=2431&highlight=ghettoblaster#2431 _________________ "Przybywamy, by ukraść hiphop, cede, tasmy, dividi, wosk i wszystko, kazdy nośnki spakuje do torby, koleś wszystko zapierdole na pólki sobie"
|
|
Powrót do góry |
|
|
4ndr3
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 20:26 Temat postu: |
|
|
Jest taki skład z Lublina jak Geto Blasta. Powiązani z Junior Stressem. Tyle wiem. I tym razem nie chodzi o boomboxa.
Więcej info na last.fm jakby to kogoś ciekawiło.
http://www.lastfm.pl/music/Geto%2520Blasta?ac=geto%20blasta
Swoją drogą nazwanie "pipką" było strasznie... płytkie. |
|
Powrót do góry |
|
|
Denior
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 21:40 Temat postu: |
|
|
Owszem, ale jesli siegniesz do wkladki plyty to w tekscie do "witamy was" jest "W magnetofonie a'la getto blaster
Puszczaliśmy na max to [...]"
chyba bardziej tu pasuje rodzaj radia niz zespol Junior Stressa, zwlaszcza ze chodzi o czasy sprzed ~15lat _________________ "Przybywamy, by ukraść hiphop, cede, tasmy, dividi, wosk i wszystko, kazdy nośnki spakuje do torby, koleś wszystko zapierdole na pólki sobie"
|
|
Powrót do góry |
|
|
4ndr3
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 22:09 Temat postu: |
|
|
Ech, no i się kłania moje czytanie ze zrozumieniem. Oczywiście racja, że w "Witamy Was" chodzi o bumboxa. Troszkę automatycznie odpisałem na post... |
|
Powrót do góry |
|
|
Dyh
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 22:28 Temat postu: |
|
|
<usunąć, wstawione przypadkiem> |
|
Powrót do góry |
|
|
kbls
|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 00:33 Temat postu: |
|
|
Jeśli mnie pamięć nie myli to w oldskulowych filmach czasem pada określenie ghetto blaster w odniesieniu do tych radyjek co Murzyny targają na ramieniu idąc przez ulice unurzane w słońcu letniego popołudnia. A jeśli nie z filmów to nie wiem skąd ja to określenie znam, skoro od razu wiedziałem o co chodzi przy pierwszym przesłuchaniu, może ktoś mi to kiedyś nadał podprogowo. |
|
Powrót do góry |
|
|
micekGNZ
|
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 23:41 Temat postu: |
|
|
Zeus , do zobaczenia w Toruniu kolejny raz .
mam nadzieje , że będzie nie mniej konkretnie niż rok temu !
pozdrawiam . |
|
Powrót do góry |
|
|
radeon
|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 07:09 Temat postu: |
|
|
Kamil, słyszałeś może projekt Budenna, Ortiza, Royce'a i Crookeda pod nazwą Slaughterhouse? )
Co sądzisz o takim zeszłorocznym połączeniu sił tych 4-ech muzyków?
Na Spinnerze czytałem recenzje i autor pisał o tym, że to raczej na siłe zrobiony projekt. Mi osobiście wpada w ucho, a Ty co sądzisz? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
puckowsky
|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 09:56 Temat postu: |
|
|
radeon nie wiedziałem o tym, przesłuchałem i ten bit z teledysku co tam śpiewają "sex and drugz i blablabla" jest na drugiej płycie WSRH. Ale ten projekt wyszedł chyba pierwszy, w ogóle dzięki za info płyta mnie jara ostro. Ma ktoś namiar na oryginał? |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 10:57 Temat postu: |
|
|
radeon napisał: | Kamil, słyszałeś może projekt Budenna, Ortiza, Royce'a i Crookeda pod nazwą Slaughterhouse? )
Co sądzisz o takim zeszłorocznym połączeniu sił tych 4-ech muzyków?
Na Spinnerze czytałem recenzje i autor pisał o tym, że to raczej na siłe zrobiony projekt. Mi osobiście wpada w ucho, a Ty co sądzisz? |
Nie przekonuje mnie ten projekt. Miałem kiedyś zajawkę na muzykę Royce'a i nawet kupiłem jego album "Rock city" ale mi przeszło. Joe Budden mnie drażni. Tzn. jego rap Najlepiej w tym chyba wypada, moim zdaniem Crooked I. Tak czy inaczej wydaje mi się że to dal nich świetne posunięcie komercyjne. Połączyli siły i zrobili hałas. Ale ja się nie jaram.
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 11:00 Temat postu: |
|
|
micekGNZ napisał: | Zeus , do zobaczenia w Toruniu kolejny raz .
pozdrawiam . |
Również mam taką nadzieję. Nawet myślę że będzie o wiele lepiej. Poznaliśmy świetnych ludzi i teraz już nie jedziemy w nieznane Pozdrawiam wszystkich znajomych z Torunia!
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
puckowsky
|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 11:40 Temat postu: |
|
|
ooo w tym projekcie track "Not tonight" to ten sam sampel co w kawałku Familii z masta ace.
A w tracku 13 "Cut Your Loose" jest chyba ten sam sampel co w "gracze". |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 13:18 Temat postu: |
|
|
puckowsky napisał: | ooo w tym projekcie track "Not tonight" to ten sam sampel co w kawałku Familii z masta ace.
A w tracku 13 "Cut Your Loose" jest chyba ten sam sampel co w "gracze". |
Wiem, ktoś już kiedyś poruszał ten temat tutaj i powiem szczerze, że moim zdaniem lepiej wykorzystałem ten sampel
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
micekGNZ
|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 13:20 Temat postu: |
|
|
administrator napisał: | micekGNZ napisał: | Zeus , do zobaczenia w Toruniu kolejny raz .
pozdrawiam . |
Również mam taką nadzieję. Nawet myślę że będzie o wiele lepiej. Poznaliśmy świetnych ludzi i teraz już nie jedziemy w nieznane Pozdrawiam wszystkich znajomych z Torunia!
Pozdrawiam.
Zeus. |
no to z niecierpliwością pozostaje tyLko czekać na marzec (będziesz grał też coś z CNSR czy tylko z Albumu Zeusa?)
wczoraj się dowiedziałem , że będe miał przyjemność z moim składem po raz kolejny Cię supportować
pozdrawiam . |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 13:20 Temat postu: |
|
|
|
|