Forum zeus joteste pierwszymilion Strona Główna zeus joteste pierwszymilion
forum o Zeusie, Joteste i Pierwszym Milionie

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pytania do Zeusa
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 116, 117, 118 ... 174, 175, 176  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum zeus joteste pierwszymilion Strona Główna -> Pytania, aktualności itd
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
administrator

PostWysłany: Pią Sty 29, 2010 13:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

micekGNZ napisał:
administrator napisał:
micekGNZ napisał:
Zeus , do zobaczenia w Toruniu kolejny raz .
mam nadzieje , że będzie nie mniej konkretnie niż rok temu Wink !
pozdrawiam .

Również mam taką nadzieję. Nawet myślę że będzie o wiele lepiej. Poznaliśmy świetnych ludzi i teraz już nie jedziemy w nieznane Smile Pozdrawiam wszystkich znajomych z Torunia! Wink

Pozdrawiam.
Zeus.

no to z niecierpliwością pozostaje tyLko czekać na marzec (będziesz grał też coś z CNSR czy tylko z Albumu Zeusa?)
wczoraj się dowiedziałem , że będe miał przyjemność z moim składem po raz kolejny Cię supportować Wink
pozdrawiam .

Gramy wszystko z "CNMSR", wszystko z "Albumu Zeusa" i jeszcze parę niespodzianek Smile Oczywiście wiele utworów w skróconych wersjach ale i tak (przy dobrym tempie!) wychodzi nam ponad 1,5 godziny koncertu Smile

Pozdrawiam.
Zeus.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Reklama

Wysłany: Pią Sty 29, 2010 13:23    Temat postu:

Powrót do góry
puckowsky

PostWysłany: Pią Sty 29, 2010 14:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To czas na kolejne pytanie ;D
Co solówki Joteste nowej, na którą robisz bity. (Tak było mówione w poranku z zeusem).
Album ten będzie nagrywany jak dotychczasowe wasze nielegale w warunkach domowych, czy może w studiu? Album będzie do kupienia w wersji fizycznej?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
administrator

PostWysłany: Pią Sty 29, 2010 14:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

puckowsky napisał:
To czas na kolejne pytanie ;D
Co solówki Joteste nowej, na którą robisz bity. (Tak było mówione w poranku z zeusem).
Album ten będzie nagrywany jak dotychczasowe wasze nielegale w warunkach domowych, czy może w studiu? Album będzie do kupienia w wersji fizycznej?

Nie, mam nadzieję że już żadnego materiału nie będziemy nagrywać w tych warunkach. Realizujemy ten album jak normalne, legalne wydawnictwo. Będzie dostępny w formie fizycznej.

Pozdrawiam.
Zeus.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Olga

PostWysłany: Pią Sty 29, 2010 23:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej Zeus, mam pytanie; czy dopadł Cię kiedyś taki okres, gdy siadałeś nad kartką i nic się nie kleiło? Takie "artystyczne blokady"?

(Jeżeli takie pytanie już było, to proszę - nie zjedzcie mnie żywcem... :])

http://internetbezchamstwa.pl
Powrót do góry
micekGNZ

PostWysłany: Sob Sty 30, 2010 00:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

administrator napisał:
micekGNZ napisał:
administrator napisał:
micekGNZ napisał:
pozdrawiam .

Również mam taką nadzieję. Nawet myślę że będzie o wiele lepiej. Poznaliśmy świetnych ludzi i teraz już nie jedziemy w nieznane Smile Pozdrawiam wszystkich znajomych z Torunia! Wink

Pozdrawiam.
Zeus.

no to z niecierpliwością pozostaje tyLko czekać na marzec (będziesz grał też coś z CNSR czy tylko z Albumu Zeusa?)
wczoraj się dowiedziałem , że będe miał przyjemność z moim składem po raz kolejny Cię supportować Wink
pozdrawiam .

Gramy wszystko z "CNMSR", wszystko z "Albumu Zeusa" i jeszcze parę niespodzianek Smile Oczywiście wiele utworów w skróconych wersjach ale i tak (przy dobrym tempie!) wychodzi nam ponad 1,5 godziny koncertu Smile

Pozdrawiam.
Zeus.

too szykuje się kolejna mocna dawka FUNKU Very Happy
MAMY TU FUNK DLA CIEBIE ! Very Happy
ajj , już nie mogę się doczekać Twojego koncertu u nas .
może z czasem to będzie już taki rytuał , ze co rok regularnie będziesz wpadać do Torunia grać ;> ?
fajnie by było .
pozdrawiam .
Powrót do góry
administrator

PostWysłany: Sob Sty 30, 2010 00:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Olga napisał:
Hej Zeus, mam pytanie; czy dopadł Cię kiedyś taki okres, gdy siadałeś nad kartką i nic się nie kleiło? Takie "artystyczne blokady"?

(Jeżeli takie pytanie już było, to proszę - nie zjedzcie mnie żywcem... :])

Jasne ale w ogóle się tym nie przejmuję. Nie robię nic na siłę. Bywa że nie piszę nic przez długi czas i po prostu myślę nad tematami a później zabieram się i bardzo szybko nagrywam całą płytę. Tak było chociażby z "Albumem Zeusa".

Najwięcej "dołów" przysparza mi za to chyba sfera "beatmakerska" ponieważ nie jestem wykształcony muzycznie i czuję ogromne ograniczenia z tym związane. Mam w głowie jakieś brzmienia ale, poza jakimiś prostymi melodiami, nie umiem przenieść ich na dźwięki. To chyba moja największa bolączka. Nie lubię też się powtarzać i robić w kółko tego samego więc kiedy czuję że coś już bardzo podobnego zrobiłem, to to odrzucam i często po wielu takich "powtórkach" mnie dopada zniechęcenie. Takie są moje bolączki Smile

Pozdrawiam.
Zeus.
Powrót do góry
administrator

PostWysłany: Sob Sty 30, 2010 00:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

micekGNZ napisał:
administrator napisał:
micekGNZ napisał:
administrator napisał:
micekGNZ napisał:
pozdrawiam .

Pozdrawiam.
Zeus.

pozdrawiam .

Pozdrawiam.
Zeus.

too szykuje się kolejna mocna dawka FUNKU Very Happy
MAMY TU FUNK DLA CIEBIE ! Very Happy
ajj , już nie mogę się doczekać Twojego koncertu u nas .
może z czasem to będzie już taki rytuał , ze co rok regularnie będziesz wpadać do Torunia grać ;> ?
fajnie by było .
pozdrawiam .

Bardzo chętnie Smile

Pozdrawiam.
Zeus.
Powrót do góry
rapteatr

PostWysłany: Nie Sty 31, 2010 19:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zeus a co sądzisz o twórczości Piha? To jest jakby przeciwieństwo Twojego rapu. A przynamniej dwóch ostatnich płyt, nie uwzględniając Muzyki Ofensywnej.
Powrót do góry
administrator

PostWysłany: Nie Sty 31, 2010 20:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rapteatr napisał:
Zeus a co sądzisz o twórczości Piha? To jest jakby przeciwieństwo Twojego rapu. A przynamniej dwóch ostatnich płyt, nie uwzględniając Muzyki Ofensywnej.

Uważam że to bardzo inteligentny i utalentowany raper. Stylistyka jego utworów natomiast w ogóle mi nie odpowiada. Nie podoba i odrzuca mnie ten cały naturalizm czy też turpizm (??). Nie jaram się tym kompletnie. Nie podoba mi się również sposób rapowania Piha, ciężko jednak powiedzieć że jest słabym raperem. To po prostu nie mój kierunek.

Pozdrawiam.
Zeus.
Powrót do góry
Burdi

PostWysłany: Wto Lut 02, 2010 11:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Takie pytanie - czego uzywasz do dopasowywania tempa acapelli, do bitu? Pytam odnosnie re-mix-tape'u, bo nie wszystkie kawalki (jezeli w ogole jakies) maja takie samo tempo jak orginal, a mimo to slowa wbijaja na bit celnie. Np. w "i can" nasa dosc wyraznie slychac, ze rozciagniecie acapelli, jest jakby przez pociecie jej w malutkie fragmenciki i oddalenie od siebie, cos jak fruity granulaizer, whatever :p. zdradz prosze jaki masz na to patent, tak zeby pitch zostal nienaruszony Wink
Powrót do góry
administrator

PostWysłany: Sro Lut 03, 2010 16:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Burdi napisał:
Takie pytanie - czego uzywasz do dopasowywania tempa acapelli, do bitu? Pytam odnosnie re-mix-tape'u, bo nie wszystkie kawalki (jezeli w ogole jakies) maja takie samo tempo jak orginal, a mimo to slowa wbijaja na bit celnie. Np. w "i can" nasa dosc wyraznie slychac, ze rozciagniecie acapelli, jest jakby przez pociecie jej w malutkie fragmenciki i oddalenie od siebie, cos jak fruity granulaizer, whatever :p. zdradz prosze jaki masz na to patent, tak zeby pitch zostal nienaruszony Wink

Nie pamiętam dokładnie ale wydaje mi się, że używałem stretchingu w programie "Sequoia", tam się zaznaczało kursor i mogłeś rozciągać, ściskać wokal. No i kombinowałem, przesuwałem, i dopasowywałem żeby się zgrywało. Nie ciąłem tego na małe fragmenty.

Pozdrawiam.
Zeus.
Powrót do góry
Danił

PostWysłany: Sro Lut 03, 2010 22:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Teraz Ja Laughing Jesli było, to prosze, n ie strzelajcie do mnie Wink
Co myślisz o "dorastaniu" wiecznie zbuntowanych raperów polskich ? Choćby na przykład niektóre kawałki Peji, czy też cała Muzyka Emocjonalna Pezeta, lub O.C.B Adama- Wiele tam kawałków do syna.. ?

Ja osobiscie nie mam nic przeciwko takim kawałkom, ciekawi mnie jednak Twoja opinia- jeszcze parę lat temu takie rzeczy w wykonaniu tych wykonawców były by nie do pomyslenia...

Poza tym GRATULUJE PRODUKCJI, ROB SWOJE, NIE ZMIENIAJ SIE !
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Nazwa Skype
administrator

PostWysłany: Czw Lut 04, 2010 06:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Danił napisał:
Teraz Ja Laughing Jesli było, to prosze, n ie strzelajcie do mnie Wink
Co myślisz o "dorastaniu" wiecznie zbuntowanych raperów polskich ? Choćby na przykład niektóre kawałki Peji, czy też cała Muzyka Emocjonalna Pezeta, lub O.C.B Adama- Wiele tam kawałków do syna.. ?

Ja osobiscie nie mam nic przeciwko takim kawałkom, ciekawi mnie jednak Twoja opinia- jeszcze parę lat temu takie rzeczy w wykonaniu tych wykonawców były by nie do pomyslenia...

Poza tym GRATULUJE PRODUKCJI, ROB SWOJE, NIE ZMIENIAJ SIE !

Najpierw piszesz o dorastaniu a później żebym się nie zmieniał Wink Razz

Dorastanie jest normalną rzeczą, nie ma zbytnio co o tym dyskutować. Hormony szaleją to się zmieniamy Smile Dziwią mnie ludzie, którzy się nie zmieniają.

Pozdrawiam.
Zeus.

PS. Postaram się nie zmieniać ale nie obiecuję Wink
Powrót do góry
Danił

PostWysłany: Czw Lut 04, 2010 11:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chodziło mi o to, abys się nie zmieniał w sensie "joł madafaka jestem najlepszy i jestem super i w ogóle" , a co do treści to ty tu rządzisz Smile

pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Nazwa Skype
Burdi

PostWysłany: Czw Lut 04, 2010 11:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ironicznie, teksty typu :
Danił napisał:
"joł madafaka jestem najlepszy i jestem super i w ogóle"

sa najczesciej spotykane na debiutach Laughing
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 11:56    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum zeus joteste pierwszymilion Strona Główna -> Pytania, aktualności itd Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 116, 117, 118 ... 174, 175, 176  Następny
Strona 117 z 176
Skocz do: