Forum zeus joteste pierwszymilion Strona Główna zeus joteste pierwszymilion
forum o Zeusie, Joteste i Pierwszym Milionie

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pytania do Zeusa
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 124, 125, 126 ... 174, 175, 176  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum zeus joteste pierwszymilion Strona Główna -> Pytania, aktualności itd
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
administrator

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 10:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dyh napisał:

Mam pytanko. Ostatnio byla taka akcja, ze wychodzila plytka 4psolo - zly dobry chlopak i kazdy mogl na maila wyslac swoj adres domowy i wtedy oni wysylali wlepki. Uznalem ze nic nie szkodzi i podalem im adres. Po okolo 3 tygodniach przyszlo kolo 100 wlepek. Szok. Co o tym sadzisz? Nie chcialbys takiej akcji zrobic z okazji np. kolejnej plyty? Mysle ze to dobra zajawka, dobra promocja a no i jeszcze niejeden by sie zajaral wlepkami Zeusa :p pozdro

Myślę, że to dobra forma promocji bo z tego co widzę, w przypadku 4P, wlepki to czubek góry lodowej. Są klipy, kawałki, cały czas coś się dzieje.

Też myśleliśmy o wlepkach ale w końcu ich nie zrobiliśmy Smile

Pozdrawiam.
Zeus.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Reklama

Wysłany: Sob Lut 20, 2010 10:18    Temat postu:

Powrót do góry
Gibon

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 11:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

administrator napisał:
Gibon napisał:
Siemanko ;p po przesłuchaniu twoich dwóch solówek muszę przyznać że pierwsza trafiła do mnie (możę dlatego że jest taka jakby yyy ;p młodzieżowa? w sensie że odnalazlem w niej kilka wątków z mojego życia które przeżyłem będą nastolatkiem np. "gracze" kozak! w 100% to ja jestem w tym kawałku ;] ,i żywa(czuć w niej niesamowitą energię hehehe ( jest tam kilka mocnych numerów) ) .Niestety przy drugiej zawiodłem się pod względem lirycznym i brakowało mi tej energi z poprzedniej płyty. I tu rodzi się
moje pytanie czy następną płyte planujesz bardziej ostrzejszą i energiczną jak w przypadku pierwszej czy bardziej lajtową jak w przypadku drugiej ???

Nie zgadzam się z Twoją opinią. Moim zdaniem i muzycznie i tekstowo "Album Zeusa" przebija "CNMSR". Na pierwszym albumie pewne kwestie opisane są na tle smutniejszych bitów i bardziej dosłownie ale więcej poważnych spostrzeżeń i refleksji jest na drugiej płycie. Tak myślę ja.

Jaka będzie następna płyta? Dowiesz się po premierze.

Pozdrawiam.
Zeus.

Może masz racje. Bardziej mi chodziło o to że pierwsza lepiej przypadła do gustu w kwestii tematycznej.

Masz jakieś swoje ulubione albumy w polskim rapie ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Truskul

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 11:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

SiemaNTKo.
Zeus naprawde zajebisty pomysł z tą zapowiedzią.
Wreszcie coś nowego, a nie kolejne powielanie patentu przy nagrywaniu zapowiedzi.
To był całkowicie Twój pomysł?
Pozdro.
Powrót do góry
administrator

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 12:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Truskul napisał:
SiemaNTKo.
Zeus naprawde zajebisty pomysł z tą zapowiedzią.
Wreszcie coś nowego, a nie kolejne powielanie patentu przy nagrywaniu zapowiedzi.
To był całkowicie Twój pomysł?
Pozdro.

Hehehe. Tak, takie głupoty mnie bawią Smile

Pozdrawiam.
Zeus.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
administrator

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 12:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gibon napisał:

Masz jakieś swoje ulubione albumy w polskim rapie ?

Jasne. W większości to starsze produkcje z lat 1998-2001. Te ramy czasowe. Do jakich polskich albumów mam sentyment?:

Afront "Coraz gorzej"
DJ 600V "Szejsetkilovolt"
DJ 600V "Wrukwione bity"
Fenomen "Efekt"
Fu "Futurum"
Fu "N.O.C.C."
Grammatik "Światła miasta"
Kaliber 44 "3:44"
Kaliber 44 "Księga tajemnicza. Prolog."
Kaliber 44 "W 63 minuty dookoła świata"
Molesta "Ewenement"
Molesta "Skandal"
Molesta "...taka płyta"
Mor W.A. "Te słowa mówią wszystko"
Obóz T.A. "Obóz T.A."
O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach"
O.S.T.R "Masz to jak w banku"
OMP "Wilanów... zobacz różnicę"
O$KA "K2"
O$KA "Kompilacja"
Tede "S.P.O.R.T"
Thinkadelic "Lek"
Thinkadelic "Obiecana ziemia"
Trzyha "WWA Demo"
Trzyha / Warszafski deszcz "Nastukafszy"
Pezet / Noon "Muzyka klasyczna"
Red & Spinache "7 rano"
Red & Spinache "8 rano"
RHX Skład "Opowieści z podwórkowej ławki"
Składanka "Asfalt wiosna 99"
Składanka "Smak beat records"
Składanka "SP Records 1996"
Składanka "Raport z osiedla 2000"
Waco "Świeży materiał"
Whitehouse "Kodex"
Wspólna scena "10 osób"
WWO "Masz i pomyśl"
Wzgórze Ya-Pa-3 "Centrum"
Wzgórze Ya-Pa-3 "Mam tak samo jak ty (Maxisingiel)"
Wzgórze Ya-Pa-3 "Trzy"
Wzgórze Ya-Pa-3 "Wzgórze Ya-Pa-3"
Zip Skład "Chleb powszedni"
Zipera "O.N.F.R."

Na bank wielu nie wymieniłem. Spis robiłem z pamięci, na szybko, teraz Smile Poza tym oczywiście większość produkcji moich znajomych czyli Joteste, Wallesa, Harego, itp itd. Z nowszych rzeczy, zawsze się pytacie na forum i Wam piszę albo wymieniam w różnych rankingach, więc nie głowiłem się już nad nowościami Smile

Mam duży sentyment do polskich mixtape'ów takich DJ'i jak: JanMario, Niewidzialna ręka, Deszczu strugi ale zawarta na nich muzyka to w większości zagraniczne kawałki więc nie wymieniłem ich powyżej.

Pozdrawiam.
Zeus.

Ostatnio zmieniony przez administrator dnia Sob Lut 20, 2010 13:06, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Colet

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 12:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ludzie! Powtarzacie pytania non stop. Warto byłoby przejrzeć te 125:) stron i wiedzielibyście wszystko o Zeusie...
Powrót do góry
Chris

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 13:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam nadzieję, że moje się nie powtórzy Wink

Witaj Kamilu, chciałbym wiedzieć dla jakiej grupy wiekowej właściwie adresujesz swój rap? Wolisz kiedy słuchają cię ludzie w przedziale powiedzmy 14-19 lat, czy może trochę starsi? Jak odbierasz grupy gimnazjalistów na koncertach? (niekoniecznie swoich.) Kiedy zapytałem Eldokę o jakieś ograniczenia wiekowe na jego koncerty, stwierdził że woli kiedy dorośli słuchają jego rapu i jestem ciekaw Wink

W kawałku "Im bliżej tym dalej" poruszasz zagadnienie, że ogólnie ludzie oddalają się od siebie itd., jak to jest na Bałutach? Roztaczacie jakiś mistyczny klimat wokół tej ogromnej dzielnicy (podobno ma 200 tys. osób, to prawda? urodziłem się w Łodzi, ale tylko roczek mieszkałem Razz) a jak jest naprawdę? Czytałem opinie, że niektóre blokowiska tam to niemalże slumsy, jak się do tego odniesiesz?

Jeśli jesteśmy przy Bałutach - kiedy spotykasz młodych, 15-16 letnich ludzi którzy cię poznają, czujesz że twoja muzyka ma na nich wpływ? Że ci ludzie jarają się twoimi bitami i nawijkami?

Na koniec takie trochę wścibskie pytanie, trochę się interesuję (interesowałem) motoryzacją i jestem ciekaw jaką bryką pomyka Zeus Very Happy Ostry ma/miał Subaru Forester, Tede BMW 7, a ty może masz jakieś male Audi? Wink Tak mi się to z tobą kojarzy, choć wątpię, bo mówisz że kasy z rapu jakiejś ogromnej to ty nie masz Smile
Powrót do góry
puckowsky

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 13:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chris :
Z tego co było wcześniej mówione to Zeus nie ma prawa jazdy.

Pytanie do Zeusa :
Jak mam 2 pliki jeden z wokalem a drugi z bitem. To w jakim programie mogę wrzucić jeden na drugi? W sensie narzucić żeby był cały kawałek gotowy. Wiem że to trochę głupie pytanie ale szukałem po Googlach i nie znalazłem. w Cool Edit jest taka opcja?
Pozdrawiam,
dzięki za cierpliwość xd
Powrót do góry
Iwo

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 15:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

puckowsky napisał:
Chris :

Pytanie do Zeusa :
Jak mam 2 pliki jeden z wokalem a drugi z bitem. To w jakim programie mogę wrzucić jeden na drugi? W sensie narzucić żeby był cały kawałek gotowy. Wiem że to trochę głupie pytanie ale szukałem po Googlach i nie znalazłem. w Cool Edit jest taka opcja?
Pozdrawiam,
dzięki za cierpliwość xd

pozwolę sobie odpowiedzieć za Zeusa...

tak w Cool Edit można to zrobić. osobiście polecam MAGIX Samplitude
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
administrator

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 18:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chris napisał:
Mam nadzieję, że moje się nie powtórzy Wink

Witaj Kamilu, chciałbym wiedzieć dla jakiej grupy wiekowej właściwie adresujesz swój rap? Wolisz kiedy słuchają cię ludzie w przedziale powiedzmy 14-19 lat, czy może trochę starsi? Jak odbierasz grupy gimnazjalistów na koncertach? (niekoniecznie swoich.) Kiedy zapytałem Eldokę o jakieś ograniczenia wiekowe na jego koncerty, stwierdził że woli kiedy dorośli słuchają jego rapu i jestem ciekaw Wink

Nie adresuje swojego rapu do żadnej konkretnej grupy wiekowej. Lubię, jak ludzie rozumieją to o czym mówię a prawdopodobieństwo tego jest spore wśród moich rówieśników (ponieważ wychowywaliśmy się w podobnych warunkach, mówię o okresie czasu i związanymi z tym rzeczami jak media, moda, technologia i to, jak to wszystko w danym czasie wpływa na rozwój człowieka) ale nie zamykam się na nikogo. Nie ma dla mnie znaczenia granica wiekowa ponieważ na świecie są zarówno bardzo inteligentni 14-latkowie, jak i głupi 40-latkowie i na odwrót. To bardzo indywidualna kwestia.

Czasem męczy mnie, że ludzie młodsi ode mnie np. o 10 lat nie rozumieją niektórych rzeczy o których mówię. Staram się jednak patrzeć na to w pozytywny sposób. To, że wiele jest na koncertach młodych osób pokazuje, że ta kultura nie umiera i wciąż przyciąga nowych ludzi. Dołujące byłoby, gdyby na koncerty nie przychodziły nowe osoby, tylko wykruszało by się coraz więcej starych. Tak to widzę.

Chris napisał:

W kawałku "Im bliżej tym dalej" poruszasz zagadnienie, że ogólnie ludzie oddalają się od siebie itd., jak to jest na Bałutach? Roztaczacie jakiś mistyczny klimat wokół tej ogromnej dzielnicy (podobno ma 200 tys. osób, to prawda? urodziłem się w Łodzi, ale tylko roczek mieszkałem Razz) a jak jest naprawdę? Czytałem opinie, że niektóre blokowiska tam to niemalże slumsy, jak się do tego odniesiesz?

Myślę, że na Bałutach w kwestii "oddalania się" jest tak samo jak wszędzie. To zjawisko globalne związane z powszechnym dostępem do internetu.

Nie roztaczamy żadnego mistycznego klimatu tylko mówimy o naszym domu i miejscu w którym się wychowaliśmy. Bałuty są ogromne i jest tu mnóstwo przeróżnych miejsc. Od jak to nazwałeś "slumsów" po domki jednorodzinne itd. Jak wszędzie.

Chris napisał:

Jeśli jesteśmy przy Bałutach - kiedy spotykasz młodych, 15-16 letnich ludzi którzy cię poznają, czujesz że twoja muzyka ma na nich wpływ? Że ci ludzie jarają się twoimi bitami i nawijkami?

Nie zastanawiam się zbytnio nad tym bo palma by mi chyba odbiła. Myślę o tym, żeby nie gadać bzdur bo jeżeli do kogoś mogę dotrzeć to nie chcę mu robić wody z mózgu.

Chris napisał:

Na koniec takie trochę wścibskie pytanie, trochę się interesuję (interesowałem) motoryzacją i jestem ciekaw jaką bryką pomyka Zeus Very Happy Ostry ma/miał Subaru Forester, Tede BMW 7, a ty może masz jakieś male Audi? Wink Tak mi się to z tobą kojarzy, choć wątpię, bo mówisz że kasy z rapu jakiejś ogromnej to ty nie masz Smile

Nie mam prawa jazdy Smile Od razu uprzedzam pytanie: tak, chcę zrobić kurs ale nie robię nadal Smile

Pozdrawiam.
Zeus.

Ostatnio zmieniony przez administrator dnia Sob Lut 20, 2010 18:47, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
administrator

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 18:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

puckowsky napisał:
Chris :

Pytanie do Zeusa :
Pozdrawiam,
dzięki za cierpliwość xd

Napewno można to po prostu zmixować w cool edicie ale takie rzeczy robi się raczej w takich programach jak: Cubase, Sequoia wymieniony wyżej Samplitude itp.

Pozdrawiam.
Zeus.
Powrót do góry
Zus

PostWysłany: Nie Lut 21, 2010 11:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dwa pytanka.
Co sądzisz o PMM ich nawijkach , przekazie i całokształcie ?
I obił Ci się o uszy taki producent jak Salvar , ponieważ w łódzkim podziemiu ostatnio pare pozytywnych opini słyszałem na jego temat , co sądzisz jeżeli tak ?
Powrót do góry
administrator

PostWysłany: Pon Lut 22, 2010 07:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zus napisał:
Dwa pytanka.
Co sądzisz o PMM ich nawijkach , przekazie i całokształcie ?

Niezbyt utożsamiam się z tą stylistyką, co widać chociażby po różnicy klimatów na ich i moich albumach, ale słyszałem, umieszczony zresztą chyba na tym forum nawet, wykonany podczas Szczecińskich Juwenaliów, kawałek "Ile dróg tyle prawd" i miał dobrego kopa. Czekam na możliwość sprawdzenia całego albumu.

Zus napisał:

I obił Ci się o uszy taki producent jak Salvar , ponieważ w łódzkim podziemiu ostatnio pare pozytywnych opini słyszałem na jego temat , co sądzisz jeżeli tak ?

Jasne, miałem okazję go poznać na klipie do "Wracam tu..." Smile Robi bardzo fajne bity, a podobno robi je od niedawna.

Pozdrawiam.
Zeus.
Powrót do góry
damianmufc

PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 15:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pytanie do Zeusa: jakich gatunków muzycznych słuchasz poza rapem? Może rock, metal, czy coś w tych klimatach? Wink Czy jednak rap to Twoja jedyna miłość? Razz Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
Denior

PostWysłany: Sro Lut 24, 2010 08:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

damianmufc napisał:
Pytanie do Zeusa: jakich gatunków muzycznych słuchasz poza rapem? Może rock, metal, czy coś w tych klimatach? Wink Czy jednak rap to Twoja jedyna miłość? Razz Pozdrawiam Smile

http://zeuspierwszymilion.phorum.pl/viewtopic.php?p=2291&highlight=muzyki+s%B3uchasz#2291

Proponuje wraz z innymi stałymi bywalcami forum opracowanie standartowych pytan (Faq) po zebraniu ich poszukac na forum odpowiedzi do nich Zeusa i wkleic pelne cytaty jako odpowiedzi. Wydaje mi sie ze spowoduje to zmiejszeni ilosci powtarzajacych sie pytan, a i Zeus nie bedzie musial po raz kolejny odpisywac na to samo pytanie.
Reklama

Wysłany: Sro Lut 24, 2010 08:32    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum zeus joteste pierwszymilion Strona Główna -> Pytania, aktualności itd Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 124, 125, 126 ... 174, 175, 176  Następny
Strona 125 z 176
Skocz do: