|
zeus joteste pierwszymilion forum o Zeusie, Joteste i Pierwszym Milionie
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
damianmufc
|
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 12:22 Temat postu: |
|
|
oj, no tak... no cóż, przeglądnąłem tylko kilka ostatnich stron pytań, i jakoś mnie naszło na to pytanie... wybacz, Denior, no i oczywiście Ty, Kamilu |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 12:22 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
4ndr3
|
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 16:27 Temat postu: |
|
|
Hmm, a ja tak chyba z innej beczki.
Zeus, z czego słuchasz muzyki? Czy tylko komp/stacjonarne hi-fi, czy też jakieś playerki mp3/discman? Osobiście bardzo mnie ciekawi temat przenośnego audio stąd to pytanie... |
|
Powrót do góry |
|
|
Iwo
|
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 16:30 Temat postu: |
|
|
Denior napisał: | damianmufc napisał: | Pytanie do Zeusa: jakich gatunków muzycznych słuchasz poza rapem? Może rock, metal, czy coś w tych klimatach? Czy jednak rap to Twoja jedyna miłość? Pozdrawiam |
http://zeuspierwszymilion.phorum.pl/viewtopic.php?p=2291&highlight=muzyki+s%B3uchasz#2291
Proponuje wraz z innymi stałymi bywalcami forum opracowanie standartowych pytan (Faq) po zebraniu ich poszukac na forum odpowiedzi do nich Zeusa i wkleic pelne cytaty jako odpowiedzi. Wydaje mi sie ze spowoduje to zmiejszeni ilosci powtarzajacych sie pytan, a i Zeus nie bedzie musial po raz kolejny odpisywac na to samo pytanie. |
i tak nikt nie czyta FAQ |
|
Powrót do góry |
|
|
damianmufc
|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 01:20 Temat postu: |
|
|
Hah Zeus, muszę Ci powiedzieć że ubóstwiam Twój gest prawą ręką przy słowach 'zobacz, jak się wozi w beemach' w klipie 'Wracam tu...' nie wiem dlaczego, ale jest genialny! |
|
Powrót do góry |
|
|
kondziow
|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 08:24 Temat postu: |
|
|
Kamilu dwa pytanka:
1. Jeden z Twoich pierwszych składów nazywał się Liryczna Krav Maga. Miales jakis kontakt z kravką? W sensie świczyłeś coś?
2. Dzisiaj premiera nowej płyty Adama. Można liczyć na krótką opinie (bo recenzja to chyba za duże słowo) z Twojej strony?
Pozdrawiam, dalej rob to co kochasz, bo wychodzi Ci to wyśmienicie |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 10:00 Temat postu: |
|
|
damianmufc napisał: | Pytanie do Zeusa: jakich gatunków muzycznych słuchasz poza rapem? Może rock, metal, czy coś w tych klimatach? Czy jednak rap to Twoja jedyna miłość? Pozdrawiam |
Cytat z wywiadu dla Soulbowl:
"Poza Jill Scott jakimi artystami z szeroko rozumianej czarnej muzyki inspirujesz się najbardziej?
Słucham bardzo dużo muzyki z lat 60-tych i 70-tych. W tamtej muzyce wszystko się przenika - jest funk, soul, r’n'b. Samo r’n'b przestało mi się podobać w okolicach połowy lat 90-tych. Teraz znowu jest powrót do tamtych brzmień. Bębny zaczynają surowiej brzmieć, itd. Ale takie rzeczy z lat 90-tych jak np. R. Kelly totalnie do mnie nie trafiają. Chociaż uwielbiam też soul wykonywany przez mężczyzn. Słucham bardzo dużo starych rzeczy m.in. Diany Ross i The Supremes, Barry’ego White’a, Isaaca Hayesa. To są takie sztampowe przykłady, ale poza nimi lubię np. Sylvię Robinson. Słyszałem jej 3-4 nagrania w życiu i jestem zakochany. Nagrała taki utwór “Sunday”. Ghostface Killah użył tego w skicie “The Letter” na “Pretty Toney Album”. Tam to usłyszałem pierwszy raz i rozwaliło mnie na łopatki. Niezwykle spokojny utwór, ale naprawdę niesamowity. Bardzo dużo jest takich wykonawców, którzy podobają mi się po usłyszeniu jednego utworu. Poza tym słucham dużo współczesnej muzyki, podoba mi się np. Jamiroquai. Ale nie zamykam się tylko na czarne brzmienia. Słucham też piano rocka; The Fray i jakieś takie historie. Podoba mi się muzyka takich wokalistek jak Sia czy Duffy. Generalnie wszystko co mi wpadnie w ucho."
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 10:03 Temat postu: |
|
|
4ndr3 napisał: | Hmm, a ja tak chyba z innej beczki.
Zeus, z czego słuchasz muzyki? Czy tylko komp/stacjonarne hi-fi, czy też jakieś playerki mp3/discman? Osobiście bardzo mnie ciekawi temat przenośnego audio stąd to pytanie... |
W tej chwili, 99% muzyki słucham albo z mp3 playera albo z youtube. Na youtube szukam często jakichś ciekawych rzeczy bo jakościowo to pozostawia sporo do życzenia... W domu raczej muzykę robię, nie słucham czyichś kawałków. Jestem za to nałogowym słuchaczem muzyki podczas chodzenia po mieście
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 10:03 Temat postu: |
|
|
damianmufc napisał: | Hah Zeus, muszę Ci powiedzieć że ubóstwiam Twój gest prawą ręką przy słowach 'zobacz, jak się wozi w beemach' w klipie 'Wracam tu...' nie wiem dlaczego, ale jest genialny! |
OoooooooooK
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 10:05 Temat postu: |
|
|
kondziow napisał: | Kamilu dwa pytanka:
1. Jeden z Twoich pierwszych składów nazywał się Liryczna Krav Maga. Miales jakis kontakt z kravką? W sensie świczyłeś coś?
2. Dzisiaj premiera nowej płyty Adama. Można liczyć na krótką opinie (bo recenzja to chyba za duże słowo) z Twojej strony?
Pozdrawiam, dalej rob to co kochasz, bo wychodzi Ci to wyśmienicie |
1. W podstawówce ćwiczyłem Karate Shotokan Krav Magi nie ćwiczyłem nigdy.
2. Nie, nie jestem recenzentem i unikam komentowania polskiej sceny, aczkolwiek nagminnie jestem o to proszony Zresztą musiałbym spędzić z takim albumem trochę czasu i się wsłuchać a prawdopodobnie do tego nie dojdzie ponieważ mało polskich rzeczy mnie przyciąga na dłużej. Z ciekawości na pewno sprawdzę.
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
kondziow
|
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 14:21 Temat postu: |
|
|
administrator napisał: | Zresztą musiałbym spędzić z takim albumem trochę czasu i się wsłuchać a prawdopodobnie do tego nie dojdzie ponieważ mało polskich rzeczy mnie przyciąga na dłużej. Z ciekawości na pewno sprawdzę.
|
Jak najbardziej polecam, bo to co nam zafundował OSTRy rozwala totalnie! Pomysł jest fantastyczny, nie chce nikomu psuć zabawy, ale tej płyty nie można pobrać z neta tylko trzeba kupić i samemu "rozwiązać zagadkę" |
|
Powrót do góry |
|
|
Truskul
|
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 14:35 Temat postu: |
|
|
kolejne wtorne wydawnictwo skrzekacza. zagadka rzeczywiscie na poziomie, ehh druga plyta z odrzutami z poprzednich trzech plyt schowana pod komiksem. ale coz psychofani sie jaraja, co nie. |
|
Powrót do góry |
|
|
Pietrzyk
|
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 14:44 Temat postu: |
|
|
Truskul napisał: | kolejne wtorne wydawnictwo skrzekacza. zagadka rzeczywiscie na poziomie, ehh druga plyta z odrzutami z poprzednich trzech plyt schowana pod komiksem. ale coz psychofani sie jaraja, co nie. |
Nie jestem psychofanem i uważam, że płyta jest dobra, żadne tam odrzuty. Wiele mądrych wersów znalazłem na tej płycie. Bardzo szanuję Ostrego za to, że przekazuje dobre wartości wychodząc na przeciw światowym trędom, w których prawdziwe wartości nie mają znaczenia. Bity również na wysokim poziomie. Podoba mi się to, że niektóre sample, jak to się mówi, chwytają za serce. Lubię to.
Żeby nie było, że całkowicie offtop to chciałbym powiedzieć Zeusowi jak również innym użytkownikom tego forum, że sprawdzanie tego wydawnictwa ze ściągniętych mptrójek wg mnie nie ma sensu.
Pozdro. |
|
Powrót do góry |
|
|
Kazet
|
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 15:13 Temat postu: |
|
|
Truskul napisał: | kolejne wtorne wydawnictwo skrzekacza. zagadka rzeczywiscie na poziomie, ehh druga plyta z odrzutami z poprzednich trzech plyt schowana pod komiksem. ale coz psychofani sie jaraja, co nie. |
Nie przesadzaj ziom. Sam uważam, że jego dwie ostatnie płyty nie wniosły nic ciekawego, może oprócz kozackich bitów i gości, ale przyznam, że ta jest naprawdę niezła. Głównie chodzi mi o pierwszą płytę, kompletnie inny styl niż prezentowany ostatnio. I nawet to jego 'skrzeczenie' idealnie pasuje na tego typu bity. Propsy! Druga płyta jest dla mnie średnia. Sam patent z wydaniem też kozacki. Warto sprawdzić. |
|
Powrót do góry |
|
|
bhm
|
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 15:15 Temat postu: |
|
|
administrator napisał: | rapboy napisał: | Witam, mam info / uwagę dla Zeusa, świetna opcja z wkładką z tekstami, zdjęciami, ale wkładka jest bardzo gruba i ciężko się ją wkłada z powrotem, gniotą się rogi. Pozdrawiam |
To celowy zabieg. Jak wiecie, rap w dużej mierze łączy się z ulicą, z ryzykiem i życiem na bakier z prawem, życiem na krawędzi. Chcieliśmy więc abyście odczuli w pewnym stopniu ten stres i hardcore nie mogąc włożyć okładki do pudełka bez naruszenia jej. Chcieliśmy abyście przez moment pożyli na krawędzi niepewni tego co nadejdzie: czy okładka włoży się bez zagięcia rogów, czy też nie. Bardzo nam też zależało na tym, aby tworzywo z którego zbudowane jest pudełko sprawiało wrażenie łamliwego np. żeby wyłamywały się czasem ząbki trzymające płytę. To sprawia, że nie czujecie się do końca bezpieczni, wiecie, że pudełko za moment może wyglądać zupełnie inaczej, że coś mu grozi... Ostatnim elementem była okładka. Miejscami jest ciemna ponieważ... rap, ulica i ciemne interesy nie raz szły w parze. Tak. Właśnie dlatego. Chcieliśmy Wam oddać ten klimat. Klimat tajemniczego, mistycznego życia na bakier z prawem. Tak. Jestem bardzo zadowolony z tego, że nasz pomysł został dostrzeżony. Postaramy się w przyszłości o więcej takich zabiegów
Pozdrawiam.
Zeus. |
Ta odpowiedź mnie zabiła na miejscu.
Tworzywo się łamie? Następna þłyta niech będzie jeszcze bardziej hardkorowa. Pomyśl jak się by tektura rwała! Dopelhertrza by trzeba dodawać bo zawał na miejscu.
Swoją drogą. Zamówiłem Album w Empiku. Otwieram paczke. Połamane. "Kur*** wykrakałem sobie, że połamie się".
Pytanie być musi, więc:
* Propsy za debiutancką WYP3. Który kawałek był/jest Twoim ulubiony?
* Tak wiem, że "nie wszystkie wymieniłeś", ale 'Precedens' chłopaków nie wpadł Ci w ucho?
* I mała prośba. Podjedź do okna. Otwórz. Krzyknij "Zimo wypierdalaj". Pobiegałbym, a nadal nie ma jak. Wszystkim życzliwym i asfaltowi dziękuję.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Colet
|
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 17:22 Temat postu: |
|
|
Kamilu! Wiemy,że masz sentyment do Bałut, a ja chciałbym znać inne miejsca magiczne dla Ciebie w ŁDZ? Masz taki obiekt, zabytek, miejsce, które szczególnie lubisz?? |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 17:22 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |