|
zeus joteste pierwszymilion forum o Zeusie, Joteste i Pierwszym Milionie
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Iwo
|
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 21:23 Temat postu: |
|
|
Zeus udostępnisz jakieś swoje acapelle do remixów/blendów? |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 21:23 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 22:04 Temat postu: |
|
|
Iwo napisał: | Zeus udostępnisz jakieś swoje acapelle do remixów/blendów? |
Raczej nie. Lubię mieć kontrolę nad tym co się dzieje z moimi wokalami.
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
eMeRZet
|
Wysłany: Sro Lis 10, 2010 13:32 Temat postu: |
|
|
Kamilu jest taka sprawa ...
Czy był byś zainteresowany nagraniem coś pod moje bity ?
Są one ustawione głównie na pianino, saksofon oraz instrumenty smyczkowe. |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Sro Lis 10, 2010 17:24 Temat postu: |
|
|
eMeRZet napisał: | Kamilu jest taka sprawa ...
Czy był byś zainteresowany nagraniem coś pod moje bity ?
Są one ustawione głównie na pianino, saksofon oraz instrumenty smyczkowe. |
Moge się mylic ale nie przypominam sobie żeby słyszał jakieś Twoje rzeczy więc skąd mam wiedzieć czy wydadzą mi się interesujące? Zawsze chętnie wysłucham jakichś próbek byle było ich max kilka a nie "wejdź w link" a tam 50 kawałków
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
eMeRZet
|
Wysłany: Sro Lis 10, 2010 19:05 Temat postu: |
|
|
Podaj mi tylko gdzie mam je wysłać
Bo jak na razie to nie wiem |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Sro Lis 10, 2010 19:08 Temat postu: |
|
|
eMeRZet napisał: | Podaj mi tylko gdzie mam je wysłać
Bo jak na razie to nie wiem |
Jak wszystko inne na adres:
pierwszymilion@gmail.com
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
mgc
|
Wysłany: Nie Lis 14, 2010 21:35 Temat postu: |
|
|
Kamilu, w wywiadzie RapTV powiedziałeś, że do czasu wydania trzeciego albumu będą kręcone kolejne klipy.
I tak się zastanowiłem, jaki są koszty zrobienia klipu ?
I jak to mniej więcej przebiega. |
|
Powrót do góry |
|
|
ntrx
|
Wysłany: Nie Lis 14, 2010 22:51 Temat postu: |
|
|
Zeus, nie chciałbym naruszać jakiejś Twojej szeroko pojętej prywatności, ale czy mógłbyś rozwinąć nieco temat Twojego związku, a raczej tego ciężkiego okresu przejściowego, który przeżyliście?
Dlaczego?
"Z Żoną" dodaje mi tyle otuchy na co dzień... ze względu na studia żyję właśnie w związku na odległość, dużą odległość - podejrzewam nawet, że podobną do tej Twojej, bo kierunek na zachód też się zgadza - i często jest tak, że gdy nachodzi mnie trochę gorszy nastrój, to nic lepiej nie działa na mnie niż ciepłe bity z Twojego albumu. A gdy dochodzi do tego szczera zwrotka z w/w kawałka, to czuję, że to wszystko jest wykonalne, tylko trzeba się trochę przemęczyć, żeby dostać w końcu to, na co się TYLE czekało. Czyli tę swoją ukochaną, w wydaniu codziennym, a nie tym "przyjeżdżam na 2 tygodnie"
Nie zadaję konkretnych pytań, nie wiem, na ile sobie mogę pozwolić. Pozwolę sobie za to, żebyś sam zdecydował, ile masz ochotę powiedzieć. A może nie masz na to ochoty wcale. Po prostu chyba będzie mi raźniej wiedzieć, że to jest do przeżycia... tym bardziej, że zaczynałem Cię słuchać przy pierwszej płycie - a wiesz, że relacja artysta<->słuchacz jest bardziej inspirująca niż historia anonimowego, przeciętnego Janka Kowalskiego
Dzięki z góry i pozdrawiam!
PS. Ten temat obserwuję już od dawna. No i nareszcie "dorobiłem się" powodu, żeby coś tu napisać... |
|
Powrót do góry |
|
|
Chris
|
Wysłany: Wto Lis 16, 2010 18:36 Temat postu: |
|
|
mgc napisał: | I jak to mniej więcej przebiega. |
Wychodzisz w ciuchach od sponsora i machasz łapami* Nie, oczywiście żartuję, ale jestem ciekaw czy do twoich teledysków są konkretne scenariusze, tak jak napisał np. Eldo.
* - w sumie rozumiem to, że raperzy reklamują jakieś marki, bo sam bym robił tak samo, ale jesli ma to wyglądać tak wsiowo jak na remiksie Puszera Kaszalot z metkami na wierzchu to podziękuję |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Pon Lis 22, 2010 21:14 Temat postu: |
|
|
mgc napisał: | Kamilu, w wywiadzie RapTV powiedziałeś, że do czasu wydania trzeciego albumu będą kręcone kolejne klipy.
I tak się zastanowiłem, jaki są koszty zrobienia klipu ?
I jak to mniej więcej przebiega. |
Koszty są różne w zależności od ekipy i klipu. Naprawdę więcej nie jestem w stanie powiedzieć bo jest właśnie tak Najczęściej potrzebne są pieniądze np. na transport, benzynę do agregatora prądotwórczego, jakieś żarcie dla ludzi na planie. Poza tym, jeżeli ekipa nie ma swojego sprzętu, wypożyczenie sprzętu też kosztuje. Najczęściej odbywa się to na drodze znajomości i załatwiania jak największej ilości rzeczy tą drogą.
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Pon Lis 22, 2010 21:21 Temat postu: |
|
|
ntrx napisał: | Zeus, nie chciałbym naruszać jakiejś Twojej szeroko pojętej prywatności, ale czy mógłbyś rozwinąć nieco temat Twojego związku, a raczej tego ciężkiego okresu przejściowego, który przeżyliście?
Dlaczego?
"Z Żoną" dodaje mi tyle otuchy na co dzień... ze względu na studia żyję właśnie w związku na odległość, dużą odległość - podejrzewam nawet, że podobną do tej Twojej, bo kierunek na zachód też się zgadza - i często jest tak, że gdy nachodzi mnie trochę gorszy nastrój, to nic lepiej nie działa na mnie niż ciepłe bity z Twojego albumu. A gdy dochodzi do tego szczera zwrotka z w/w kawałka, to czuję, że to wszystko jest wykonalne, tylko trzeba się trochę przemęczyć, żeby dostać w końcu to, na co się TYLE czekało. Czyli tę swoją ukochaną, w wydaniu codziennym, a nie tym "przyjeżdżam na 2 tygodnie"
Nie zadaję konkretnych pytań, nie wiem, na ile sobie mogę pozwolić. Pozwolę sobie za to, żebyś sam zdecydował, ile masz ochotę powiedzieć. A może nie masz na to ochoty wcale. Po prostu chyba będzie mi raźniej wiedzieć, że to jest do przeżycia... tym bardziej, że zaczynałem Cię słuchać przy pierwszej płycie - a wiesz, że relacja artysta<->słuchacz jest bardziej inspirująca niż historia anonimowego, przeciętnego Janka Kowalskiego
Dzięki z góry i pozdrawiam!
PS. Ten temat obserwuję już od dawna. No i nareszcie "dorobiłem się" powodu, żeby coś tu napisać... |
Na płytach zdobywam się niemalże na emocjonalny ekshibicjonizm ( ) więc wolałbym raczej nie wchodzić w jeszcze głębsze analizy mojego prywatnego życia. Wydaje mi się że wszystko jest do przeżycia ale utrzymywanie związku na odległość jest delikatnie mówiąc do dupy i to cholernie ciężka sprawa. Tak czy inaczej, jest to do przetrwania. Polecam film z tego roku - "Stosunki międzymiastowe" z Drew Barrymore. Film traktuje dosłownie o problemach dotyczących takich relacji. Bez wczuwki w czerpanie jedynej prawdy z tego dzieła ale jest ok i w temacie więc mi się rzuciło
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Pon Lis 22, 2010 21:30 Temat postu: |
|
|
Chris napisał: | mgc napisał: | I jak to mniej więcej przebiega. |
Wychodzisz w ciuchach od sponsora i machasz łapami* Nie, oczywiście żartuję, ale jestem ciekaw czy do twoich teledysków są konkretne scenariusze, tak jak napisał np. Eldo.
* - w sumie rozumiem to, że raperzy reklamują jakieś marki, bo sam bym robił tak samo, ale jesli ma to wyglądać tak wsiowo jak na remiksie Puszera Kaszalot z metkami na wierzchu to podziękuję |
Wszystko zależy od koncepcji. Myślę że dla większości raperów to po prostu wyjście i machanie łapami w ciuchach od sponsora. Co kto woli. Takie klipy też potrafią być fajne. Sam zresztą zrobiłem takie spontaniczne video do "Ważnego dnia". Nie wiem jak wyglądało pisanie scenariusza w wykonaniu Eldo, ale praktycznie przy każdym naszym klipie powstaje swego rodzaju scenariusz bo zazwyczaj staram się opowiedzieć jakąś historię. Czasem ta historia jest bardziej złożona, czasem prostsza. Na bank były takie scenariusze do "W dół", "Jestem tu", "Wracam tu, bo nagrałem drugi album", "Lubisz jeść". Poza tym zawsze oczywiście myślimy nad tym co chcemy pokazać i odrzucamy to, co już wg. nas jest oklepane i oczywiste.
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
Suhayl
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 12:41 Temat postu: |
|
|
Czy byłbyś skłonny udzielić wywiadu dla www.j-games.pl? Nie dotyczyłby on konkretnie twojej muzyki a bardziej gier w które grasz, które lubisz itd. Wywiad odbyłby się na drodze mailowej lub poprzez prywatne wiadomości na forum. Niestety nasza strona nie jest w stanie w żaden sposób zapłacić za udzielenie takiego wywiadu, więc zrozumiałbym twoją odmowę.
Jeszcze jedno pytanko, bardzo sztampowe już: na kiedy planujesz wydanie trzeciej płyty? |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 15:38 Temat postu: |
|
|
Suhayl napisał: | Czy byłbyś skłonny udzielić wywiadu dla www.j-games.pl? Nie dotyczyłby on konkretnie twojej muzyki a bardziej gier w które grasz, które lubisz itd. Wywiad odbyłby się na drodze mailowej lub poprzez prywatne wiadomości na forum. Niestety nasza strona nie jest w stanie w żaden sposób zapłacić za udzielenie takiego wywiadu, więc zrozumiałbym twoją odmowę.
Jeszcze jedno pytanko, bardzo sztampowe już: na kiedy planujesz wydanie trzeciej płyty? |
Nigdy nie pobierałem opłat za wywiady i bardzo wątpię żeby kiedykolwiek to się zmieniło. Jeżeli nie bedę chcial ich udzielac to po prostu przestanę, wymaganie za to pieniędzy to wg mnie beznadziejna zagrywka. Więc, spoko, udzielę wywiadu
Proszę o przesłanie pytań na adres e-mail: pierwszymilion@gmail.com
Co do premiery trzeciej płyty - planujemy wydać trzeci album w pierwszym kwartale 2011
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
kondziow
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 15:53 Temat postu: |
|
|
administrator napisał: |
Co do premiery trzeciej płyty - planujemy wydać trzeci album w pierwszym kwartale 2011 |
Noo wreszcie jakies rzeczowe info To czekamy! |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 15:53 Temat postu: |
|
|
|
|