Forum zeus joteste pierwszymilion Strona Główna zeus joteste pierwszymilion
forum o Zeusie, Joteste i Pierwszym Milionie

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pytania do Zeusa
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 161, 162, 163 ... 174, 175, 176  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum zeus joteste pierwszymilion Strona Główna -> Pytania, aktualności itd
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wyjdz

PostWysłany: Wto Lis 23, 2010 21:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich forumowiczów jak i Ciebie Kamilu.

Od jakiegoś czasu czytam pytania Tobie zadane oraz odpowiedzi, wbiło mi się ze ogarnę całość ale na 60 stronie jestem dopiero;D
Sprawa wygląda tak ze napisał do mnie ziomek w sprawie kawałka i raperki którymi się strasznie swego czasu jaraliśmy (chłopak aktualnie przebywa w Turcji i wzięło go na wspomnienia ;p ), a tutaj wyczytałem że swego czasu miałeś zajawkę na rap powiedzmy "z mniej znanych z niego" stron świata. Stąd nawinęło mi się pytanie.

Otóż czy znalazłeś jakieś ciekawe pozycje związane z tą zajawką?

PS. dodam ze utwór jak i raperka pochodzą z Wenezueli jeśli się nie mylę stad tez skojarzenie z zajawka:)

http://www.youtube.com/watch?v=e3CSYdjmeXI

cokolwiek by nie mówić o tym utworze uroda Gabyloni hipnotyzuje;D
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Wto Lis 23, 2010 21:36    Temat postu:

Powrót do góry
Chris

PostWysłany: Wto Lis 23, 2010 23:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Wszystko zależy od koncepcji. Myślę że dla większości raperów to po prostu wyjście i machanie łapami w ciuchach od sponsora. Co kto woli. Takie klipy też potrafią być fajne. Sam zresztą zrobiłem takie spontaniczne video do "Ważnego dnia". Nie wiem jak wyglądało pisanie scenariusza w wykonaniu Eldo, ale praktycznie przy każdym naszym klipie powstaje swego rodzaju scenariusz bo zazwyczaj staram się opowiedzieć jakąś historię. Czasem ta historia jest bardziej złożona, czasem prostsza. Na bank były takie scenariusze do "W dół", "Jestem tu", "Wracam tu, bo nagrałem drugi album", "Lubisz jeść". Poza tym zawsze oczywiście myślimy nad tym co chcemy pokazać i odrzucamy to, co już wg. nas jest oklepane i oczywiste.

Pozdrawiam.
Zeus.

I dobrze, że starasz się eksperymentować... może raz wyjdzie lepiej, raz gorzej, ale przynajmniej nikt nie powie, że nie zastanawiasz się w ogóle co chcesz pokazać w tym klipie Wink
Powrót do góry
Wiksa11

PostWysłany: Czw Lis 25, 2010 23:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Krótko, bez propsów(poprzednicy mnie wyręczyli).
Kiedy teledysk do "Gracze"? Smile
Z tego co pamiętam jeszcze do "Album Zeusa." miał wyjść jeszcze jeden klip. Czemu nie do kawałka "Gdy pada strzał"? Który to uwielbiam, jest jedynym smutnym numerem na Twoim 2iej płycie asformułowaniem stanu rzeczy w jednym momencie jako "gdy pada strzał" zajarałem się do bardzo dalekiego poziomu.
Skąd sampel w Pierwszy Milion - Każdy bit? Jaram się totalnie takimi bitami :]
Pisałeś, że nie współpracujesz już z Duszą- bardzo dobrze, wcale nie podchodzą mi te produkcje
Pozdrawiam
administrator

PostWysłany: Pią Lis 26, 2010 14:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiksa11 napisał:
Krótko, bez propsów(poprzednicy mnie wyręczyli).
Kiedy teledysk do "Gracze"? Smile

...nigdy? Rolling Eyes

Wiksa11 napisał:
Z tego co pamiętam jeszcze do "Album Zeusa." miał wyjść jeszcze jeden klip. Czemu nie do kawałka "Gdy pada strzał"? Który to uwielbiam, jest jedynym smutnym numerem na Twoim 2iej płycie asformułowaniem stanu rzeczy w jednym momencie jako "gdy pada strzał" zajarałem się do bardzo dalekiego poziomu.

Miał wyjść teledysk do "Last minute" ale prawdopodobnie nie wyjdzie albo ukaże się kiedyś jako materiał archiwalny. Nie udało nam się tego sfinalizować niestety. Nie było szans na zrealizowanie tego tak, żebym był zadowolony z efektu, czego bardzo żałuję Sad

Co do "Gdy pada strzał" - to kawałek bardzo osobisty i nigdy nie chcieliśmy robić klipu do tego numeru. I nie zrobimy.

Wiksa11 napisał:

Nie podaję źródeł moich sampli. Napewno ktoś w sieci już to wyśledził więc jeśli dobrze poszukasz, dokopiesz się do tych informacji. Ja ich nie udzielam Smile

Wiksa11 napisał:
Pisałeś, że nie współpracujesz już z Duszą- bardzo dobrze, wcale nie podchodzą mi te produkcje
Pozdrawiam

Mnie podchodzą jak najbardziej inaczej bym się w to nie angażował. Nie współpracujemy dzisiaj z zupełnie innych, prywatnych powodów.

Pozdrawiam.
Zeus.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
kondziow

PostWysłany: Pią Lis 26, 2010 15:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiksa11 napisał:

Jesli sie nie myle to "The stylistics - stop, look, listen"
Powrót do góry
Wiksa11

PostWysłany: Sob Lis 27, 2010 18:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki za odpowiedź.
Tak myślałem, iż teledysk do "Gracze: już nie powstanie ale ostatnio natknąłem się na Twój stary wpis:
http://pierwszymilionlodz.blogspot.com/2009/04/jakis-czas-temu-na-blogu-umiescilismy.html i postanowiłem się spytać. Czyli najlepiej mało mówić, a dużo robić bo to już 2 klipy zapowiedziane, a niepowstałe.
No cóż, szkoda.
Pozdrawiam
administrator

PostWysłany: Sob Lis 27, 2010 20:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiksa11 napisał:
Dzięki za odpowiedź.
Tak myślałem, iż teledysk do "Gracze: już nie powstanie ale ostatnio natknąłem się na Twój stary wpis:
http://pierwszymilionlodz.blogspot.com/2009/04/jakis-czas-temu-na-blogu-umiescilismy.html i postanowiłem się spytać. Czyli najlepiej mało mówić, a dużo robić bo to już 2 klipy zapowiedziane, a niepowstałe.
No cóż, szkoda.
Pozdrawiam

Zdecydowanie lepiej nie mówić jeżeli coś nie jest skończone dlatego staram się ostrożnie wypowiadać w kwestii naszych planów ale, jak widać, czasem się jednak zapędzam Smile Żałuję że klip do "Graczy" nie powstał bo mam do tego numeru (a dokładniej do treści tekstu) szczególny sentyment Smile Cóż, nie udało się. Zawsze przy nowej płycie mam pomysły na klipy do mniej więcej 3/4 kawałków więc mój zawód związany z realizacją zaledwie 2-3 teledysków do albumu jest o wiele większy niż Wasz Wink

Pozdrawiam.
Zeus.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
miodan

PostWysłany: Nie Lis 28, 2010 12:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na początek: Witam.

Pozwól Zeus, że trochę oderwę tematykę od Twojej twórczości i zapytam o muzykę w nieco szerszym kontekście. Rok powoli zbliża się do końca, ciekawi mnie więc czy nasuwa Ci się już jakieś muzyczne podsumowanie, jakieś tytuły albumów, które zrobiły na Tobie wrażenie? Masz już swoje 'The Best of 2010' ? Smile

Pozdrawiam.
Powrót do góry
sie7em

PostWysłany: Pią Gru 03, 2010 12:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zeusie, słuchałeś może płyty Tusz na rękach I Voskovy - Get Fejm Or Die Tryin', co o niej sądzisz? Moim zdaniem jedna z najlepszych, rewelacyjnie świetna:D

Jeden z singli promujących: http://www.youtube.com/watch?v=FI4xh0xg6jY
fragles007

PostWysłany: Nie Gru 05, 2010 14:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na 3 płycie możemy się spodziewać jakiś gości?
Czy jednak wolisz zrobić tak jak na CNSR i Albumie Zeusa.

PostWysłany: Wto Gru 07, 2010 07:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przecież Zeus mówił np. wywiadach że to zostanie tajemnicą aż do wydania płyty więc tego nie zdradzi zresztą słusznie Wink
Powrót do góry
Chris

PostWysłany: Wto Gru 07, 2010 15:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja gratuluję fajnej zwrotki na płycie Flinta Smile Jak to ktoś napisał - na featuringu oprócz Hadesa i Zeusa powinien jeszcze być Posejdon Smile
Powrót do góry
dawidbud1

PostWysłany: Pią Gru 10, 2010 09:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam Zeus,witam wszystkich.mam pytanie co do twojego stosunku do samplowania z mp3.Czytalem w innym temacie ze masz z tym stycznosc.Od jakiegos czasu zajmuje sie klejeniem bitow,rowniez na samplach.wiadomo nie uwazam sie za producenta,i nie mam kilogramow wosku.jednak sluchajac jednego z utworow Adama(OSTR'a) wpadlo mi w ucho stwierdzenie"Jesli samplujesz z mp3 jestes ch***nie producent"Słowa krytyczne,czy prawdziwe nie wiem.Ciekawi mnie twoj stosunek do tego jako osoby znajacej Adama.nie wspominam o tym jakos zlosliwie przypominam i pozdrawiam.Dawid
Powrót do góry
Iwo

PostWysłany: Pią Gru 10, 2010 14:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie chciałbym na Ciebie napadać, ale polecam poczytać ten temat kilkadziesiąt stron w wstecz[wiem to trudne] bądź przeczytać wywiad z Zeusem
tu http://www.hip-hop.pl/teksty/projector.php?id=1258710821
lub
tu http://www.hip-hop.pl/teksty/projector.php?id=1258881402
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
dawidbud1

PostWysłany: Pią Gru 10, 2010 15:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wywiad meeega.wyjasnil mi kwestie w 100%,dzieki
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Pią Gru 10, 2010 15:52    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum zeus joteste pierwszymilion Strona Główna -> Pytania, aktualności itd Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 161, 162, 163 ... 174, 175, 176  Następny
Strona 162 z 176
Skocz do: