Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Caesar
|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 21:41 Temat postu: |
|
|
Mhm. Połowa ludzi w Polsce już mówi "te krzesło" i "wziąść". Jak tak dalej będziemy na to patrzeć, to w słowniku też będzie to dozwolone za 10 lat. Rap to rap, trzeba o niego dbać, a dbając o rap, trzeba też dbać o nasz ojczysty język. Dlaczego więc mamy kaleczyć wymowę zagranicznych słów?
Prawie każdy mówi ajron i właśnie dlatego prawie każdy jest nieświadomy błędu.
A czy lepiej brzmi to kwestia gustu, dla mnie lepiej brzmi aien. _________________
www.caesardp.deviantart.com
www.myspace.com/theespoir |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 21:41 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
florek
|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 22:19 Temat postu: |
|
|
Nie wie ktoś czy będzie jeszcze reedycja pierwszej płytki Aka Co nie ma sobie równych ? |
|
Powrót do góry |
|
|
MariuszZgr
|
Wysłany: Sob Sty 08, 2011 13:54 Temat postu: |
|
|
Witam Zeus...kiedy wreszcie doczekamy sie plytki joteste?miala byc juz w 2010.. a tu dalej nic nie slychac o niej...moglbys cos powiedziec na ten temat? kiedy mozemy sie spodziewac twojej 3 plyty? bo jestem ciekaw jak to bedzie wszystko wygladac |
|
Powrót do góry |
|
|
Kazet
|
Wysłany: Sob Sty 08, 2011 16:22 Temat postu: |
|
|
Caesar napisał: | Mhm. Połowa ludzi w Polsce już mówi "te krzesło" i "wziąść". Jak tak dalej będziemy na to patrzeć, to w słowniku też będzie to dozwolone za 10 lat. Rap to rap, trzeba o niego dbać, a dbając o rap, trzeba też dbać o nasz ojczysty język. Dlaczego więc mamy kaleczyć wymowę zagranicznych słów?
Prawie każdy mówi ajron i właśnie dlatego prawie każdy jest nieświadomy błędu.
A czy lepiej brzmi to kwestia gustu, dla mnie lepiej brzmi aien. |
Ojczysty język trzeba szanować, co do tego nie mam żadnych wątpliwości.
Co do tego 'iron'. Czego Ty wymagasz od dzieciaków, którzy od dziecka słyszą w telewizji jak byk 'ajron'? Przez to się przyjęło. _________________ www.myspace.com/kazet |
|
Powrót do góry |
|
|
Caesar
|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 22:33 Temat postu: |
|
|
Zeus nie jest już dzieckiem, a od innych nie wymagam poprawności
Napisałem tylko, że to przykre, że każdy popełnia tyle błędów w wymowie i pisowni.
Od Zeusa wymagam, gdyż go słucham, a jeżeli kogoś słucham i m. inn. dzięki mnie może robić to co kocha, to dla mnie też coś może zrobić i być może kiedyś usłyszę w jego kawałku "ajon" i będę szczęśliwy _________________
|
Powrót do góry |
|
|
damianko
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 08:38 Temat postu: |
|
|
oj tam...
Jak ktoś z molesty rzucił: "z magnetofonu jot fał ce" zamiast "Dżej wi si" to nikt się nie czepiał |
|
Powrót do góry |
|
|
Jedenkilo
|
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 22:00 Temat postu: |
|
|
Witam, mam pytanie (niekoniecznie do Zeusa), czy jest jeszcze gdzieś do kupienia płyta Album Zeusa? Jeżeli nie to czy możliwy jest jakiś dotłok? Pewnie pytanie się pojawiło, ale no trochę dużo tych stron...
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
Caesar
|
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 22:37 Temat postu: |
|
|
Nikt się nie czepiał? Jestem pewny, że się czepiał
Poza tym, ten ktoś z Molesty spolszczył po prostu wszystkie literki, a Zeus nie spolszczył słowa "iron", tylko źle wypowiedział _________________
|
Powrót do góry |
|
|
Iwo
|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 07:29 Temat postu: |
|
|
Jedenkilo napisał: | Witam, mam pytanie (niekoniecznie do Zeusa), czy jest jeszcze gdzieś do kupienia płyta Album Zeusa? Jeżeli nie to czy możliwy jest jakiś dotłok? Pewnie pytanie się pojawiło, ale no trochę dużo tych stron...
Pozdrawiam | http://sideone.pl/katalog.php?id=f7f357c59342f73a12494906c43b8ac4 to na tą chwilę chyba ostatnie sztuki w normalnych sklepach |
|
Powrót do góry |
|
|
Stiffler
|
Wysłany: Pią Sty 14, 2011 10:55 Temat postu: |
|
|
Stiffler
Dlaczego Zeus'ie przestałeś nagrywać płyt? Jesteś jedynym raperem w polsce które ma szanse dogonić ostrego w tym co robic, ale od 2 lat zamiast biec szybciej, stanałeś w miejscu (featuringi nie były rewelacją, oprócz obiecanej ziemi) Kiedy mozemy sie spodziewać następnego krążka?
Kim jest tommy gun? To jest oficjalny projekt czy blend? Jezeli to twoja zasługa dlaczego taki słaby mastering? Gdzie sie podziały scratche?
Pozdrawiam
Stiffler |
|
Powrót do góry |
|
|
Kazet
|
Wysłany: Pią Sty 14, 2011 21:31 Temat postu: |
|
|
Stiffler napisał: | Stiffler
Dlaczego Zeus'ie przestałeś nagrywać płyt? Jesteś jedynym raperem w polsce które ma szanse dogonić ostrego w tym co robic, ale od 2 lat zamiast biec szybciej, stanałeś w miejscu (featuringi nie były rewelacją, oprócz obiecanej ziemi) Kiedy mozemy sie spodziewać następnego krążka?
Kim jest tommy gun? To jest oficjalny projekt czy blend? Jezeli to twoja zasługa dlaczego taki słaby mastering? Gdzie sie podziały scratche?
Pozdrawiam
Stiffler |
Pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze.
Pierwsze pytanie totalnie bez sensu. Nie wolisz poczekać parę miesięcy więcej w zamian za to dostając bardziej dopracowany krążek? Nie wszyscy cenią ilość nad jakość.
Co do ostatniego projektu Zeusa - tam w większości są blendy. Reszty nie oceniam bo nie znam wszystkich bitów. A mastering wcale nie jest zły. _________________ www.myspace.com/kazet |
|
Powrót do góry |
|
|
Wiksa11
|
Wysłany: Pon Sty 17, 2011 16:06 Temat postu: |
|
|
Caesar napisał: | Hahaha, Beszczel z Fabuły : D
O, skoro już sobie ludzie odświeżyli stare kawałki przez projekt Tommy Gun & Zeus, to w kwestii "To on miał na kasecie PMD i Iron Man'a (...)" jest błąd w wymowie.
iron, nie wymawia się [ajron], lecz [ajon].
Dokładna wymowa wygląda w każdym słowniku tak ['aien] |
Skopiowałem z teksty.org bodajże. Nie siedzę w zagranicznym rapie, od ponad 10 lat słucham polskiego i poza NAS'em nikt ze stanów mi jakośbardzo nie podchodzi. Dlaczego akurat o to teraz pytam? Wcześniej nie znałem Bezczela, generalnie nawet gdy słyszałem o jakichś pierwszych kawałkach Fabuły to nie wnikałem w ich skład. A że ostatnio wyszedł teledysk do kawałka Ciry z gościnnym występem Zeusa i Bezczela to tak postanowiłem spytać. Sorry, następnym razem będę milczał/żył w błędnym przekonaniu. _________________ I promise you'll learn the tears till the life still cry... |
|
Powrót do góry |
|
|
Chris
|
Wysłany: Pon Sty 17, 2011 16:19 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Skopiowałem z teksty.org bodajże |
Tam tacy ludzie przepisują teksty, że szkoda gadać |
|
Powrót do góry |
|
|
zielik96
|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 09:05 Temat postu: |
|
|
Witam
Mam trzy pytanka o płytki:
1)Kiedy ukaże się nowa płytka Joteste???
2)Kiedy będzie można usłyszeć twoją trzecią płytę??
3)Czy ktoś wie skąd mógłbym wziąc składankę EuDeZet-Kompilacja Vol.2
Ta składanka jest dla mnie bardzo ważna gdyż dzięki niej pierwszy raz usłyszałem kawałki Zeusa i Joteste... |
|
Powrót do góry |
|
|
Chris
|
Wysłany: Sro Lut 02, 2011 00:28 Temat postu: |
|
|
Płyta Joteste wychodzi 5 marca. |
|
Powrót do góry |