|
zeus joteste pierwszymilion forum o Zeusie, Joteste i Pierwszym Milionie
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
administrator
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 23:24 Temat postu: |
|
|
Micho008 napisał: | Z czego słyszałem, płytę będzie można zamówić w asfaltshopie, gdzie jeszcze będzie można ją zamówić i czy będzie możliwość zamówienia jej na waszym blogu?
Pozdrawiam |
To był dla mnie news!! U nas na blogu jej nie zamówisz. Raczej Asfaltshop, Merlin. Dotłoczone płyty będą na bank w Media Markt i Saturnie. PŁYT NIE BĘDZIE w Empiku!! EMI skończył handlować z Empikami, mogliscie o tym usłyszec w Wiadomościach ostatnio. Wkurzyli sie bo nie dawali znać że jest zapotrzebowanie na album Zeusa
Jak tylko dotłoczone płyty pójdą do sklepów i dostaniemy ich listę, podamy na blogu info, gdzie są płyty.
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 23:24 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
micekGNZ
|
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 15:20 Temat postu: |
|
|
siemasz .
w takim razie dasz znać na forum na jakies stronie będzie dostępna koszulka ?
pozdrawiam , Micek . |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 16:03 Temat postu: |
|
|
micekGNZ napisał: | siemasz .
w takim razie dasz znać na forum na jakies stronie będzie dostępna koszulka ?
pozdrawiam , Micek . |
Witam, jak zwykle, damy znać NA BLOGU. Koszulki będą dostepne w sklepie Legal oraz (napewno pierwsza partia) poprzez Allegro, na aukcji, do której linka umieścimy NA BLOGU
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
Colet
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 13:45 Temat postu: |
|
|
Czy Sequoia o której mówiłeś, że to program w którym nagrywasz kawałki to MAGIX Sequoia 10? Jeżeli tak, to czy jest możliwość ściągnięcia tego gdzieś, bądź chociaż znalezienia wersji DEMO? |
|
Powrót do góry |
|
|
Straho1509
|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 12:27 Temat postu: |
|
|
Witaj!
"umiem składać klipy"
chciałem się zapytać jakich programów używasz do obróbki video, składania klipów etc.? Jakie uważasz za najlepsze?
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
wozniowald
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 15:14 Temat postu: |
|
|
Mnie zawsze ciekawiło, czy raperzy słuchają tak , zwykłego dnia swoich kawałków . Chodzi mi o to , że usiądą sobie i wybiorą swoją płytę z kolekcji wielu innych i tak po prostu leci Jak to jest u Ciebie ? _________________ "Powinniśmy się złożyć na pomnik dla muzyki , która daje nam tyle szczęścia" |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 17:34 Temat postu: |
|
|
Colet napisał: | Czy Sequoia o której mówiłeś, że to program w którym nagrywasz kawałki to MAGIX Sequoia 10? Jeżeli tak, to czy jest możliwość ściągnięcia tego gdzieś, bądź chociaż znalezienia wersji DEMO? |
Witam,
Magix Sequoia v6. Takiej wersji ja używam. Nie jest to program freeware. Czy demo jest w necie? Nie mam pojęcia. Nie polecam jednak tego programu Ja sie przyzwwyczaiłem ale Marek Dulewicz się smieje, że to nie jest typowy program do nagrywania. Nieważne. Cubase, Acid, Logic - spróbuj z tym
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 17:46 Temat postu: |
|
|
Straho1509 napisał: | Witaj!
"umiem składać klipy"
chciałem się zapytać jakich programów używasz do obróbki video, składania klipów etc.? Jakie uważasz za najlepsze?
Pozdrawiam |
Witam,
Pracowałem na takich programach jak:
1. Magix Movie Edit Pro 12:
- Pierwszy Milion - "Blok jest nasz" (AZ Remix),
2. Adobe Premiere Pro 2.0:
- Zeus "Jeszcze więcej" (pomagałem w montażu)
- Zeus "W dół" (pomagałem w montażu)
- Zeus "Ważny dzień"
Najnowszy klip, do "Jestem tu" był montowany (NIE - PRZEZE MNIE) na komputerze Apple w programie Final Cut i to jest MASAKRA jeśli chodzi o efekty i jakość!! Zakup tego komputera wiąże sie jednak z kosztami... Narazie mnie nie stać Ale, jeśli miałbym polecać to ten włąśnie program. Podobo nie ma żadnych problemów podczas pracy, nie zawiesza się (jak programy na PC-cie) i jest bardzo intuicyjny. Ja jednak nie miałem jeszcze przyjemności na nim pracować więc, to nie moje zdanie ale zdanie fachowca
Tyle wiem. Nadal jestem laikiem i się uczę Mam nadzieję, że pomogłem.
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 17:49 Temat postu: |
|
|
wozniowald napisał: | Mnie zawsze ciekawiło, czy raperzy słuchają tak , zwykłego dnia swoich kawałków . Chodzi mi o to , że usiądą sobie i wybiorą swoją płytę z kolekcji wielu innych i tak po prostu leci Jak to jest u Ciebie ? |
Hmmm, bardzo rzadko słucham swoich starszych płyt, czasem jednak dopada mnie nostalgia i chęć posłuchania ich... Niezbyt często Tak na codzień, raczej nie słucham moich płyt bo w trakcie produkcji i po zrobieniu mam ich na jakiś czas dosyć. Dlatego na pierwszych koncertach po płycie czasami mylę teksty Dopiero później, wracam do płyty i słucham na spokojnie.
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
kubaosw
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 20:27 Temat postu: |
|
|
Zeus, mówiłeś, że interesujesz się grafiką komputerową, nawet ukończyłeś szkołę w tym kierunku. Pochwalisz się jakimś portfolio? Jestem ciekaw Twoich prac
PS. Narobiłeś mi smaka na nowy klip, możesz jakoś zapowiedzieć kiedy go zobaczymy? _________________ "I see myself as the holy resurrection of Pun" |
|
Powrót do góry |
|
|
Pietrzyk
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 21:29 Temat postu: |
|
|
Zeus chyba Cię Tytus polubił bo ogłasza twój koncert w sobote w Wawie (na furum i na newslatter) |
|
Powrót do góry |
|
|
Kacper
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 22:01 Temat postu: |
|
|
Pietrzyk ma rację. Ja mam jeszcze wrażenie, że Tytus po usłyszeniu płyty żałuje, że cie nie zwerbował do asfaltu. _________________
Jestem graczem. |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 22:12 Temat postu: |
|
|
kubaosw napisał: | Zeus, mówiłeś, że interesujesz się grafiką komputerową, nawet ukończyłeś szkołę w tym kierunku. Pochwalisz się jakimś portfolio? Jestem ciekaw Twoich prac
PS. Narobiłeś mi smaka na nowy klip, możesz jakoś zapowiedzieć kiedy go zobaczymy? |
Portfolio? Nie mam takiego. Mam tylko umiejętności Koszulki "Jestem tu" zaprojektowałem ja. Składałem i reżyserowałem też klip do "Ważny dzien". Liczy się??
PS. Jak wiecie istnieje pewien ciąg zależności.
01. Wpadamy na pomysł zrobienia klipu i koszulek "Jestem tu".
02. Robimy koszulki promujące klip.
03. Kręcimy klip.
04. Występuje potrzeba dotłoczenia albumu.
05. Mój wydawca (Embryo) otrzymuje sygnał od dystrybutora.
06. Mój wydawca (Embryo) składa zamowienie w tłoczni.
07. Dostajemy gotowy teledysk.
08. Dostajemy gotowe koszulki.
09. Tłocznia tłoczy płytę.
10. Embryo dostaje płytę
11. Płyta wędruje do dystrybutora czyli EMI
12. Płyta wchodzi do sklepów.
13. Robimy premierę klipu, żeby ludzie, zacheceni nim, mogli od razu kupić album.
14. Dwa dni po premierze klipu zaczynamy sprzedawać koszulki.
Jesteśmy obecnie na 10-tym punkcie. Czekamy na przesyłkę z tłoczni. Z tego, co wiem, premiera klipu będzie w przyszły weekend czyli najprawdopodobniej w piątek 10-ego lipca. W poniedziałek po premierze klipu ruszy sprzedaż koszulek.
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 22:15 Temat postu: |
|
|
Pietrzyk napisał: | Zeus chyba Cię Tytus polubił bo ogłasza twój koncert w sobote w Wawie (na furum i na newslatter) |
W Asfaltshopie pojawia się mój album, z którego, w momencie sprzedaży, Asfalt będzie czerpał profity / marżę sklepową. Myślę, że to najzwyczajniejsze, czysto biznesowe zagranie, w którym nie widzę nic złego. Nie jestem godzien sympatii
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 22:18 Temat postu: |
|
|
Kacper napisał: | Pietrzyk ma rację. Ja mam jeszcze wrażenie, że Tytus po usłyszeniu płyty żałuje, że cie nie zwerbował do asfaltu. |
Hmm. Wiesz, obiecywano mi Asfalt (...) , wysłałem tam demo... Najwyraźniej nie byłem dostatecznie dobry. Nie wiem, co mysli Tytus i niezbyt mnie to interesuje. Wątpię, żeby żałował, ma dobrych artystów i całe mnóstwo świetnych albumów. Jeżeli faktycznie żałuje - Sorry, dude - 2 late. Teraz to Embryo TO THE DEATH!!!! AAAAAAAAAA!!!!
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 22:18 Temat postu: |
|
|
|