Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Johny
|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 23:23 Temat postu: Sprzedaż "Co nie ma sobie równych" |
|
|
Witam. Dopiero co sie zarejestrowałem, ale od razu mam pytanie.
Chciałbym sie dowiedzieć jak sie sprzedaje płytka "Co nie ma sobie równych"
Są jakieś dane co do ilości sprzedanych sztuk?
Zeus może wiesz?
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 23:23 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
smola
|
Wysłany: Czw Lut 12, 2009 18:32 Temat postu: |
|
|
Chce się dołączyć do pytania - W jakim nakładzie wyszło CD?
Pozdrawiam... _________________ http://www.myspace.com/smolamusic |
|
Powrót do góry |
|
|
Kacper
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 17:42 Temat postu: |
|
|
Mam nadzieję, że lepiej niż druga płytka Afrontów bo jak słyszy się o sprzedaży po 300 sztuk to serce pęka. |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 15:07 Temat postu: |
|
|
Witam, nie jestem uprawniony do ujawniania szczegółowych informacji dotyczących sprzedaży. Z tego, co mogę powiedzieć, nakład był bardzo niewielki bo oscyluje w okolicach 1.000 sztuk (nie było chyba jeszcze dotłoczenia, zobaczymy czy zaistnieje taka potrzeba) i sprzedał się praktycznie w całości
Odbiór płyty nas zaskoczył. W wieeeelu miejscach album w ogóle nie był dostępny. Część z Was musiała włożyć sporo wysiłku (zamawianie u sprzedawców w sklepach i czekanie na sms-a informującego, przeszukiwanie kilku sklepów w poszukiwaniu płyty, zamawianie przez internet itd) żeby nabyć swój egzemplarz. Mimo tych przeciwności, wynik sprzedaży jest bardzo pozytywny i zaskakujący (dla nas napewno).
Mam nadzieję, że ta odpowiedź usatysfakcjonuje zainteresowanych
Dziękujemy i pozdrawiamy! |
|
Powrót do góry |
|
|
Colet
|
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 01:11 Temat postu: |
|
|
administrator napisał: | Witam, nie jestem uprawniony do ujawniania szczegółowych informacji dotyczących sprzedaży. Z tego, co mogę powiedzieć, nakład był bardzo niewielki bo oscyluje w okolicach 1.000 sztuk (nie było chyba jeszcze dotłoczenia, zobaczymy czy zaistnieje taka potrzeba) i sprzedał się praktycznie w całości
Odbiór płyty nas zaskoczył. W wieeeelu miejscach album w ogóle nie był dostępny. Część z Was musiała włożyć sporo wysiłku (zamawianie u sprzedawców w sklepach i czekanie na sms-a informującego, przeszukiwanie kilku sklepów w poszukiwaniu płyty, zamawianie przez internet itd) żeby nabyć swój egzemplarz. Mimo tych przeciwności, wynik sprzedaży jest bardzo pozytywny i zaskakujący (dla nas napewno).
Mam nadzieję, że ta odpowiedź usatysfakcjonuje zainteresowanych
Dziękujemy i pozdrawiamy! |
No tak realia polskiego przemysłu muzycznego- a raczej rapowego jest u nas brutalny. Nabiegałem się za płytką. Warto było! Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
wozniowald
|
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 13:14 Temat postu: |
|
|
ja również się nabiegałem , a nawet najeździłem ale było warto w 100% _________________ "Powinniśmy się złożyć na pomnik dla muzyki , która daje nam tyle szczęścia" |
|
Powrót do góry |
|
|
Colet
|
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 22:26 Temat postu: |
|
|
Co do płytki- Wiadomo coś w sprawie dotłoczenia?? Wielu moich znajomych jeszcze chce kupić, gdy im poleciłem. Heh może jeszcze pęknie 2000 sztuk. |
|
Powrót do góry |
|
|
bbr247
|
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 10:02 Temat postu: |
|
|
dotloczenie byloby swietne, bo sam nie mam jej legalnie _________________
http://rymoholik-o.prv.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 10:59 Temat postu: |
|
|
Colet napisał: | Co do płytki- Wiadomo coś w sprawie dotłoczenia?? Wielu moich znajomych jeszcze chce kupić, gdy im poleciłem. Heh może jeszcze pęknie 2000 sztuk. |
Witam,
mam info od wydawcy: póki co nie będzie dotłoczenia, ponieważ dystrybutor nie otrzymuje sygnałów o zapotrzebowaniu na płytę tzn. nikt jej nie zamawia lub zamawiaja ją pojedyńcze osoby. Proponuję zmasowany atak na sklepy normalne i internetowe z zapytaniem o płytę To póki co jedyne, i to naprawde realne, wyjście bo ile byśmy nie wytłoczyli sztuk, liczy sie tylko to, ile z nich weźmie od nas dystrubutor a on kieruje się powyższym zapotrzebowaniem wynikającym m.in. z takich zamówień sygnalizujących iż płyty brakuje a klienci sa nią zainteresowani
Sprzedały się juz praktycznie WSZYSTKIE płyty z pierwszego rzutu czyli około 950 sztuk. To jednak nie zmienia podejścia dystrybutora do momentu aż otrzyma powyższe zapytania. Czyli na chłopski rozum: "dobrze że sprzedały się wszystkie płyty, świetnie wyliczyliśmy nakład bo juz nikt o to nie pyta, dobrze, że nie zamówiliśmy więcej"
Wiem, że to może abstrakcyjne ale naprawde to tak wygląda, tym bardziej w przypadku debiutów z niewielkich wytwórni
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
bbr247
|
|
Powrót do góry |
|
|
wawi
|
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 16:49 Temat postu: |
|
|
Zeus wiadomo coś na temat dotłoczenia, zmieniło się coś w tej kwestii? Piszesz, że dobrze wyliczyliście nakład ale jeszcze chętni na album są m.in patrząc na allegro gdzie ceny nie są niskie. |
|
Powrót do góry |
|
|
gorzelas
|
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 20:32 Temat postu: |
|
|
Ha a ja przez tydzień chodziłem po wszystkich sklepach aż w końcu po tygodniu od daty premiery płyty dostałem ją w...MEDIA MARKT:P jak większość płyt które kupuję...bo empik to gówno i nic tam nie ma. |
|
Powrót do góry |
|
|
PRL1992
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 11:00 Temat postu: |
|
|
Ja na szczęście dostałem ją,zamówiłem w Merlinie .Przydało by się dotłoczenie przynajmniej takiej samej ilości jak nakład wyjściowy,bo zapotrzebowanie na płytkę jednak jest hehe:P. |
|
Powrót do góry |
|
|
wozniowald
|
|
Powrót do góry |
|
|
bbr247
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 21:23 Temat postu: |
|
|
przed chwila stracilem resztke kasy na nowego mesa...nie mozna bylo szybciej!? :/ _________________
http://rymoholik-o.prv.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 21:23 Temat postu: |
|
|
|
|