Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
administrator
|
Wysłany: Sro Gru 31, 2008 16:46 Temat postu: Pierwszy Milion - "Pierwszy Mixtape" (2006) |
|
|
01 - Intro (gościnnie DJ Oner)
02 - Blok jest nasz
03 - Mamy to we krwi
04 - Skit - Doktor Nieboli
05 - Monstrum
06 - DJ
07 - Każdy bit
08 - Skit - Łódź wie
09 - Mamy relax (gościnnie Remo)
10 - Skit - Radio 1 (gościnnie Konstancja)
11 - Pierwszy Milion (Zeus)
12 - Kto robi rap (gościnnie na bicie Sławek PHHR)
13 - Skit - Wydzielina ślimaka
14 - Hardcore
15 - Skit - Radio 2 (gościnnie Konstancja)
16 - Kawałek o miłości
17 - Mówię...
18 - Made in Łódź (gościnnie na bicie Sławek PHHR)
19 - Skit - Co jest ważne
20 - Tu i teraz
21 - Skit - To wszystko jest jak sen
22 - Pierwszy Milion (Joteste)
23 - Skit - Możesz mi mówić...
24 - Nie zatrzymasz mnie
25 - Outro (gościnnie Remo) |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Sro Gru 31, 2008 16:46 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kacper
|
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 18:28 Temat postu: |
|
|
Dobra płytka. Pamiętam jak się jarałem w 2006. Do dziś regularnie słucham kawałków Monstrum i Hardcore. Polecam. |
|
Powrót do góry |
|
|
Nooldir
|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 17:37 Temat postu: |
|
|
całe wakacje to miałem na słuchawkach
lipcowy dzień, chill, piwko w ręce i z głośników napierdala "Mamy relax" moze być coś lepszego? _________________ "Wole to miasto i pokój co dudni od Hip-Hopu" |
|
Powrót do góry |
|
|
jezus
|
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 22:28 Temat postu: |
|
|
Pytania do Zeusa, tudzież kogokolwiek doinformowanego:)
bit z kawałka "Nie zatrzymasz mnie" jest zrobiony na tym samym samplu co "To jeszcze nie koniec" Tedego (czy raczej mathea [jakkolwiek się to odmienia]) przypadek? zapożyczenie?
no i kwestia szympansa Lolo ze skitu Doktor Nieboli, czy użycie tego wycinka w bicie "Opowieść" Ostr oznacza, że maczałeś palce w tej produkcji? |
|
Powrót do góry |
|
|
bbr247
|
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 09:24 Temat postu: |
|
|
jezus napisał: | Pytania do Zeusa, tudzież kogokolwiek doinformowanego:)
bit z kawałka "Nie zatrzymasz mnie" jest zrobiony na tym samym samplu co "To jeszcze nie koniec" Tedego (czy raczej mathea [jakkolwiek się to odmienia]) przypadek? zapożyczenie?
no i kwestia szympansa Lolo ze skitu Doktor Nieboli, czy użycie tego wycinka w bicie "Opowieść" Ostr oznacza, że maczałeś palce w tej produkcji? |
pytania do Zeusa TUTAJ _________________
http://rymoholik-o.prv.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
jezus
|
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 11:13 Temat postu: |
|
|
bbr247 napisał: | jezus napisał: | Pytania do Zeusa, tudzież kogokolwiek doinformowanego:)
pytania do Zeusa TUTAJ |
jednak to wybitnie dotyczy tej płyty, z obserwacji tamte pytania są dosyć luźne o wszystkim i o niczym, ale ok:) |
|
Powrót do góry |
|
|
administrator
|
Wysłany: Wto Kwi 07, 2009 08:35 Temat postu: |
|
|
jezus napisał: | Pytania do Zeusa, tudzież kogokolwiek doinformowanego:)
Witam,
1. My byliśmy pierwsi
2. Nie maczałem palców ww produkcji tej płyty Adama, to pewnie przypadek po prostu.
Pozdrawiam.
Zeus. |
|
Powrót do góry |
|
|
Skowronpolska
|
Wysłany: Wto Paź 06, 2009 11:40 Temat postu: |
|
|
Pamiętam jak w 2006 wszyscy wokół męczyli na słuchawkach "7" Ostrego i opowiadali bajki jaka to rewelacyjna, niesamowita płyta. Mnie nudziła i wcale jej nie słuchałem, bo w tym czasie na pętli miałem "Pierwszy Mixtape" i śmiałem się tylko trochę do kumpli, że szczerze wolę płytę tych, którzy grają supporty przed Ostrym. I nadal wolę "Pierwszy Mixtape" niż w chuuj legalnych wydawnictw z tamtych lat czy z dzisiejszych. To taki prawdziwy łódzki klasyk! |
|
Powrót do góry |
|
|
radeon
|
Wysłany: Wto Paź 06, 2009 21:12 Temat postu: |
|
|
kozacka płyta, już długo jej słucham i nigdy mojej playlisty nie opuszcza
najbardziej rozwalają mnie kawałki - Tu i teraz (tu mnie bit rozwala zawsze!), Każdy bit, Mamy relax, Nie zatrzymasz mnie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Linda
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2009 08:34 Temat postu: |
|
|
Skowronpolska napisał: | Pamiętam jak w 2006 wszyscy wokół męczyli na słuchawkach "7" Ostrego i opowiadali bajki jaka to rewelacyjna, niesamowita płyta. Mnie nudziła i wcale jej nie słuchałem, bo w tym czasie na pętli miałem "Pierwszy Mixtape" i śmiałem się tylko trochę do kumpli, że szczerze wolę płytę tych, którzy grają supporty przed Ostrym. I nadal wolę "Pierwszy Mixtape" niż w chuuj legalnych wydawnictw z tamtych lat czy z dzisiejszych. To taki prawdziwy łódzki klasyk! |
Ziomuś, to ja cholera nie wiedziałem wtedy czym Ty się tak podniecasz ;] Ksywę Zeus to ja kojarzyłem wcześniej tylko z BHZ'ami dopiero mnie uświadomili, że jest takie coś jak Pierwszy Milion grając support przed Afu-Rą, po czym uznałem, że trzeba ściągnąć całą płytę czego nie żałuję do tej pory, bo nagrania spod znaku Pierwszego Miliona są naprawdę kozackie i ponadczasowe- no bo jak inaczej nazwać fakt, że lubię co jakiś czas do nich wracać _________________ http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/Seicento/1800
www.myspace.com/lindadsm
|
|
Powrót do góry |
|
|
yessir
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 14:42 Temat postu: |
|
|
Zeus wrzuć recenzje z Slizgu, pamietam jak flintstone polecał _________________ zdolny śląsk! |
|
Powrót do góry |
|
|
Woju8
|
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 17:42 Temat postu: |
|
|
Made in Łódź - strasznie sie jaram!! No i skit "Doktor Nieboli" haha, polecam |
|
Powrót do góry |