Forum zeus joteste pierwszymilion Strona Główna zeus joteste pierwszymilion
forum o Zeusie, Joteste i Pierwszym Milionie

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zeus - "Album Zeusa" (2009)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum zeus joteste pierwszymilion Strona Główna -> Płyty - Zeus, Joteste, Pierwszy Milion itd.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
administrator

PostWysłany: Sro Lis 18, 2009 16:14    Temat postu: Zeus - "Album Zeusa" (2009) Odpowiedz z cytatem

Premiera 21 listopada 2009.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Reklama

Wysłany: Sro Lis 18, 2009 16:14    Temat postu:

Powrót do góry
bbr247

PostWysłany: Sro Lis 18, 2009 17:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

PLYTA ROKU Wink

Very Happy

http://rymoholik-o.prv.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Olga

PostWysłany: Sro Lis 18, 2009 17:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bbr247 napisał:
PLYTA ROKU Wink

Very Happy

Oby, oby Smile

http://internetbezchamstwa.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Rapowaa

PostWysłany: Sro Lis 18, 2009 20:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zamówiłam w ciemno i jestem prawie pewna, że się nie zawiodę.
Niedbal

PostWysłany: Czw Lis 19, 2009 22:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mega mega pierwszy klip. Płytka zamówiona czeeeeeeekkam!

!!! http://www.youtube.com/watch?v=QBLd6VEmpbc&NR=1 !!!
Powrót do góry
Linda

PostWysłany: Pią Lis 20, 2009 10:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o ile nie przykuję się do wyra, na co może się zanosić;/
to jutro nawiedzę Empik Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Nazwa Skype
tubulek

PostWysłany: Pią Lis 20, 2009 11:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WYPŁYNĘŁA CHYBA PRZED PREMIERĄ ??? CZY MI SIĘ ZDAJĘ ? BO PARE OSÓB MI PISAŁO COŚ O TEJ PŁYCIE :/ JEŻELI PRAWDA TO PATOLOGIA STRASZNA Sad
Rapowaa

PostWysłany: Sob Lis 21, 2009 00:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgodnie z godziną, mamy premierę ! Wink
Tak, jak to sobie obiecałam, lecę słuchać "Albumu Zeusa".
Have a nice day Very Happy
slc

PostWysłany: Sob Lis 21, 2009 01:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rzadko to robię ale wszedłem na hip-hop.pl i muszę stwierdzić, że nigdy jeszcze nie przeczytałem tyle kretynizmów na raz. Zeus rozgadałeś się w tym wywiadzie tyle różnych rzeczy powiedziałeś ciekawych (choć ja np. co do tych sampli z mp3 się nie do końca zgadzam), no ale 99% komentarzy pod tym nie wykracza poziomem inteligencji poza ten "zeus ty kurwo jesteś słaby i nudny oraz skurwiały, zjebany także".

hh.pl ŻENADA
Powrót do góry
administrator

PostWysłany: Sob Lis 21, 2009 10:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

slc napisał:
Rzadko to robię ale wszedłem na hip-hop.pl i muszę stwierdzić, że nigdy jeszcze nie przeczytałem tyle kretynizmów na raz. Zeus rozgadałeś się w tym wywiadzie tyle różnych rzeczy powiedziałeś ciekawych (choć ja np. co do tych sampli z mp3 się nie do końca zgadzam), no ale 99% komentarzy pod tym nie wykracza poziomem inteligencji poza ten "zeus ty kurwo jesteś słaby i nudny oraz skurwiały, zjebany także".

hh.pl ŻENADA

Hehehe, standard Smile Nie do takich ludzi kieruję swoje wypowiedzi więc luz Smile

Pozdrawiam.
Zeus.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Linda

PostWysłany: Sob Lis 21, 2009 10:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

płyta jest wg mnie naprawdę zajebista ;]
czy lepsza czy gorsza od poprzedniej, jeszcze nie wiem Smile
w każym razie jak nie potrafie wyodrębnić najlepszego kawałka tylko kilka najlepszych jak na dwa pierwsze przesłuchania płyty to jest dobrze Smile
Znów całości słucha się dobrze, pozytywna płyta, naprawdę poprawia nastrój i buja głową Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Nazwa Skype
Sigint

PostWysłany: Sob Lis 21, 2009 10:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Lubisz jeść" mnie zniszczyło Very Happy nie wiem czy dobrze interpretuję ale metaforyzacja tego tekstu jest przegenialna Razz
Powrót do góry
Pietrzyk

PostWysłany: Sob Lis 21, 2009 12:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sigint napisał:
"Lubisz jeść" mnie zniszczyło Very Happy nie wiem czy dobrze interpretuję ale metaforyzacja tego tekstu jest przegenialna Razz

Hehehe, po pierwszym przesłuchaniu tego kawałka (szczerze mówiąc pobierznym przesłuchaniu) pomyślałem sobie: "Kurde, coś jest nie tak... która laska tak wpieprza na potęgę?!" Wink

Płytę przesłuchałem juz kilka razy i chyba czas na internetowe propsy ode mnie Wink

Czy płyta jest lepsza od poprzedniej? Ciężko to określić. CNSR to była petarda. Teraz już każdy spodziewał się petardy i patrzy na nową płytę przez pryzmat starej. Pewnie nigdy nie będę w stanie powiedzieć do końca, która płyta jest lepsza ale to dobrze, bo jaram się obiema Smile

Na nowym albumie słychać progres. Zdziwiłem się gdy przeczytałem, iż bit do "Wracam tu..." odpad w pierwszej selekcji bo po usłyszaniu singla pomyślałem sobie, że Zeus robi coraz lepsze bity. Dobrze, że ten bit wrócił Smile Bity są zdecydowanie lepsze, bardziej dopracowane, wiele ciekawych pomysłów i co najważniejsze nadal bardzo bujają i wbijają się w głowę Smile Cieszę się, że ktoś jeszcze robi muzykę, która niesie emocje.

Flow - tu też słychać, że jest krok do przodu. Jest wiele popisów, zróżnicowania, byłem w lekki szoku gdy usłyszałem "Mój brat". W każdym kawałku flow jest ciekawe i miło się słucha. Troche się obawiałem, że może będzie jakiś kawałek w stylu "Mój dj, twój dj" gdzie flow mi się nie podoba Wink

Tekstowo chyba jest równy poziom od CNSR. Tak mi się wydaje. Na pewno jest dużo bardziej dojrzale.

Podobają mi się niektóre, że tak powiem, smaczki. Np. Krzyk laski z zasychającym gardłem "Spójrz na mnie!". Nie wiem co to za laska krzyczała ale propsy dla niej bo ma fajny głos, podoba mi się Smile Zajebisty muzyczny koniec po zwrotkach w "Zakochałem sie w Jill Scott".

Witamy Was - ten kawałek mi się nie podoba... No nie wiem, po prostu mi nie podchodzi. Bywa Wink
Najlepszy kawałek? Chyba będzie prościej wymienić te które mi się ciut mniej podobają: Pycha, Piosenka dla ofiar mody, Last minute no i Witamy was. Resztą jaram się bardzo Smile Chociaż mam swój ulubiony, to "Gdy pada strzał" - ciarki na plecach.

To bardzo dobry album. Cieszę się Zeus, że pchasz to do przodu bo czasem czuję, że brakuje tego w dzisiejszym rapie.

Big Up!
Powrót do góry
dzin

PostWysłany: Sob Lis 21, 2009 12:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

płytka zamówiona, staram się jej nie szukać w necie w mp3, ale chyba ciekawosc bedzie silniejsza:D
Jak narazie po przesłuychaniu singla "wracam tu..." i "lubisz jeść" jestem zmiażdżony vibem w głosie i brzmieniem bitów. Kurewsko wielki props, jak tylko będzie jakiś koncert w Łodzi to wpadam bez zastanowienia.
Powrót do góry
Burdi

PostWysłany: Sob Lis 21, 2009 13:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Staralem sie byc jak najbardziej obiektywny przy ocenianiu twojej plyty-nie chcialem sie jarac tym albumem tlyko dlatego, ze jest to album kogos kogo bardzo cenie, a raczej dlatego, ze po rpostu stanowi solidny material. Tym samym modlilem sie zeby przy pierwszym odsluchu nie okazal sie za dobry, bo mam jakas taka dziwna faze ze albumy, ktore podobaja mi sie od samego poczatku cechuja sie raczej krotka zywotnoscia, natomiast wysztkie moje "prywatne klasyczki" musialy na mnie dojrzec, potrzebowaly tych kilku odsluchow od deski do deski. Ale o plycie. Paradoksalnie po niecalej godzince sluchania, z wielka ulga stwierdzilem, ze czuje lekki niedosyt. Na pierwszy strzal najbardziej mnie podjaralo Spojrz na mnie, im blizej tym dalej i gdy pada strzal. Potem pokatowalem album jadac w autbusie, na lsyuchawkach, pelna wczuta i te sprawy. plytke obrocilem juz kilka razy i przede wszystkim chce ci pogratulowac Kamil szczerosci na plycie. Sposob w jaki otworzyles sie z tym wszytkim o cym wspominasz na albumie do fanow jest, no conajmniej imponujacy, bo z plyta tak osobista i wyraznie wypelniona po same brzegi szczerymi emocjami jeszce sie w swoim zyciu nie spotkalem, a troche juz slyszalem Wink. Dopiero teraz tak naprawde w pelni zalapalem koncept "Albumu Zeusa". I mysle ze najwieksze wrazenie na mnie zrobil kawalek gdy pada strzal. Normalnie ciary mi wjechaly przy tym kawalku, bardzo, bardzo mocnny track, i oczywiscie pod wzgedem muzycznym, jak i pod wzgledem hmmmmm "glebszych wartosci"(??). Co dalej o albumie. To co przy pierwszej produkcji-po prostu jestes zwyczjnie dobrym ziomem i to az bije z twojej muzyki. twoj dystans do sibie i to o czym opowiadasz sprawia, ze z twoimui kawlkami mozna na prawde sie utozsamiac.to smao bylo oczywiscie z pierwszym albumem, czasem mam ochote po rpostu zamknac oczy i sadzic sobie wkrete, ze to ja nawijam na tych bitach. no i wilekie piec za przegladanie sie w szybach samochodow, wiedzialem ze jest nas wiecej, haha. Muzycznie i tekstowo plyta bym powiedzial na podobnym poziomie co poprzednia, na plus idzie wyraznie ze zaczynasz sie troche wiecej bawic flow, wrzucajac jakies karabinowe wersy (ze nawijane jkaby pod podwojne tempo) czy po rpostu robiac tracki jak moj brat (kawalek na wielki plus). O bitach nie bede sie rozpisywal za abrdzo - swietnie dobrane sample, fjnay aranz, wysztko jest tak smao super jak na pierwszym albumie, wiec po prostu bez zaskoczenia, wg mnie jestes zdecydowanie w czolowce polskich producentow - po prostu w 100% odpowiada mi ten funkowo soulfulowy styl. Co na minus? Nie ma tego za wiele, ale jesli juz cos to bym sie uczepil niektorych refrenow. Po prostu np w Piosence dla ofiar mody ten wysylabizowany refren az sam sie cisnie na usta jak leci, perfekcyjnie sie wkreca i wlasnie tego troche brakuje w coponiektorych utowrach, takich jak np Lubisz jesc, czy Z zona. No i chyba tyle...Witamy was mi nie podesszlo za bardzo, co za tym idzie 13/14 trackow stanowi dla mnie ogien, imponujacy wynik tym abridzje ze ostatnio jestem dosc znudzony hiphopem i rzadko ktora z nowych rpodukcji do mnie trafia. Koczac ta nudna wypowiedz napisze "Gratuluje Kamil", gratuluje spelnienienia wygorwoanych po maskarycznym debiscie oczekiwan (przynjamniej w moim rpzypadku), gratuluje szczerosci i otwarcia, oraz z tego dajesz sie poznac na nagraniach/forach/wywiadach naprawde zdrowego nastawienia do calego tego srodowiska, swiata i rpzede wsyztkim samego siebie, jestes zajebistym raperem/producentem, ale przedewszyzstkim dobrym ziomem i mysle ze charakter twoich nagran trafia do mnie nawet bardziej niz sama ich forma. Pozdrawiam i dzieki jesli doczytales to do konca Smile

PS ta czesc instrumentalna w "zakochalem sie w jill scott" od 3:15 jest po prostu masakryczna, ciary i szklo w oczach, chce czegos tkaiego wiecej Wink
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Sob Lis 21, 2009 13:05    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum zeus joteste pierwszymilion Strona Główna -> Płyty - Zeus, Joteste, Pierwszy Milion itd. Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 1 z 6
Skocz do: